Μεγάλη φωτιά στην Κορινθία: Καίγονται εκτάσεις με πεύκα, ελιές και αμπέλια – Ήχησε το 112

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε δασική έκταση στην Στιμάγκα Κορινθίας ενώ πριν από λίγο στάλθηκε προειδοποιητικό μήνυμα 112 ώστε να οι κάτοικοι της περιοχής να βρίσκονται σε ετοιμότητα. «Τα δύσκολα είναι μπροστά μας» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Λόγω της επικίνδυνης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στάλθηκε 112 καλώντας τους κατοίκους στην περιοχή της Στιμάγκας να είναι σε ετοιμότητα.

Η φωτιά, η οποία ξεκίνησε δύο παρά το μεσημέρι ανακόπηκε από πυροσβέστες και πολίτες στη συνέχεια όμως «έφυγε» και πήγε σε χαράδρα. Καίει τώρα καλλιέργειες, αμπέλια, ελιές και πεύκα, αλλά και πουρνάρια.

Ένα μέτωπο της φωτιάς ανεβαίνει προς τα πάνω και το άλλο φαίνεται να πηγαίνει προς τη Νεμέα.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι γύρω στα 4 με 5 μποφόρ ενώ επιχειρούν 90 πυροσβέστες, 45 οχήματα, 50 άνδρες της ειδικής μονάδας δασικών επιχειρήσεων, πεζοπόρα τμήματα, επτά ελικόπτερα και δύο καναντέρ.

Β. Βαθρακογιάννης: Τα δύσκολα είναι μπροστά μας

Όπως είπε o εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 5 πυρκαγιές ενώ μία από αυτές, είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Στιμάγκα Κορινθίας.

«Ξεκίνησε και εξελίσσεται μέσα σε ρεματιά με απότομες κλήσεις και πολύ πυκνή βλάστηση, χωρίς, μέχρι στιγμής να απειλούνται οικισμοί» ανέφερε ακόμα ο κ. Βαθρακογιάννης για τη φωτιά στην Κορινθία.

Επίσης, υπογράμμισε ότι «τα δύσκολα είναι μπροστά μας και σε κάθε περίπτωση αποφεύγουμε ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά».