Μεγάλη προσοχή τις επόμενες ώρες: Τι θα συμβεί στην Αττική – Τα νέα δεδομένα για την κακοκαιρία

Εν αναμονή του τρίτου κύματος της κακοκαιρίας βρίσκεται όλη η χώρα, όταν ήδη από νωρίς το πρωί σε αρκετές περιοχές οι χιονόπτωσεις είναι έντονες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις, τις επόμενες ώρες οι πολίτες θα πρέπει να περιορίσουν αρκετά τις μετακινήσεις τους, μέχρι και στον νομό Αττικής.

«Τις επόμενες ώρες αναμένεται ένα τρίτο και τελευταίο κύμα της κακοκαιρίας το οποίο θα πλήξει την Αττική. Οι χιονοπτώσεις από αργά το απόγευμα και κυρίως το βράδυ θα είναι κατά διαστήματα πυκνές, θα σημειώνονται σε χαμηλά υψόμετρα όμως θα είναι μικρότερης έντασης και έκτασης από το δεύτερο κύμα που εκδηλώθηκε το πρωί».

Το τρίτο κύμα της κακοκαιρίας θα πλήξει κυρίως τη βόρεια και ανατολική Αττική. Σε περιοχές όπως η Μαλακάσα, το Καπανδρίτι, ο Άγιος Στέφανος και το Κρυονέρι, το φαινόμενο της χιονόπτωσης μέχρι το βράδυ θα ενταθεί.

«Τμήματα και της ανατολικής Αττικής θα δέχονται από αργά το βράδυ χιονοπτώσεις. Σε περιοχές όπως η Παιανία, η Παλλήνη, τα Σπάτα, τα Γλυκά Νερά θα χτυπήσει αυτό το τρίτο κύμα».

Πολικές θερμοκρασίες

Οι θερμοκρασίες όσο νυχτώνει στην Αττική θα είναι πολικές.

«Χρειάζεται να δείξουμε μεγάλη προσοχή στον παγετό τις επόμενες ώρες καθώς το κρύο θα παραμείνει και ο παγετός θα είναι ισχυρός. Οι θερμοκρασία θα κυμαίνεται από -2 έως 2 στα βόρεια του νομού και από 0 έως 5 στο κέντρο της Αθήνας».

Στο επίκεντρο των ισχυρών καιρικών φαινομένων τις επόμενες ώρες θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται η Εύβοια και η Βοιωτία.

«Φαίνεται ότι οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην Εύβοια και τη Βοιωτία. Θα είναι κατά διαστήματα πυκνές ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα, αλλά θα έχουν την τάση την Τρίτη και την Τετάρτη να εξασθενούν».

Η κακοκαιρία δεν άφησε ανεπηρέαστη ούτε την Κρήτη, με το χιόνι μέσα στα χωριά του Λασιθίου να έχει φτάσει τους 20 πόντους.

«Μεγάλες ποσότητες χιονιού άφησε το πέρασμα της κακοκαιρίας ακόμα και στην Κρήτη, φαινόμενα που θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες».

Με τους μετεωρολόγους να τονίζουν πως τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας, οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι και την Τετάρτη.

Σάκης Αρναούτογλου: Οι περιοχές της Αττικής που θα έχουν μπόρες χιονιού την Τρίτη

Νέα χιόνια αναμένονται τις επόμενες ώρες στην Αττική, που θα ενταθούν το βράδυ, με τον Σάκη Αρναούτογλου να παρουσιάζει την εξέλιξη της κακοκαιρίας Barbara.

Στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ 3 ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε πως από τη νύχτα κάποιες μπόρες χιονιού αναμένονται στην Αττική, οι οποίες στα βόρεια και βορειοδυτικά αναμένονται να είναι περισσότερες.

Από το μεσημέρι της Τρίτης (7/2) τα φαινόμενα θα κοπάσουν, ωστόσο από το απόγευμα και ορεινά θα υπάρξουν ξανά νέες χιονοπτώσεις. Μάλιστα, νέες μπόρες χιονιού αναμένεται να δουν τα ανατολικά και βόρεια τμήματα της Αττικής από το βράδυ της Τρίτης προς το ξημέρωμα της Τετάρτης (8/2).

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 6 βαθμούς, ενώ στα βόρεια τμήματα του νομού το θερμόμετρο θα δείχνει 5 έως και 6 βαθμούς χαμηλότερα.

Κάποια φαινόμενα με χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και την Τετάρτη και την Πέμπτη, κατά περιόδους στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, αλλά και τη βορειοανατολική Πελοπόννησο.

Σημειώνεται πως για αύριο, Τρίτη, χιόνια θα δουν και οι βόρειες Κυκλάδες ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, ενώ χιονοπτώσεις προβλέπονται και για την Κρήτη στα ορεινά από τα 400 μέτρα.

Από την Παρασκευή φαίνεται πως από πλευράς φαινομένων ο καιρός θα βελτιωθεί με την θερμοκρασία ωστόσο να παραμένει σε μονοψήφιους αριθμούς, με τον Σάκη Αρναούτογλου να τονίζει πως μέχρι και τα μέσα του μήνα ενδέχεται να υπάρξουν και νέες κατεβασιές κρύου αέρα προς την περιοχή μας.