Μεγάλος Περίπατος: Φωτογραφίες από την Βασ. Όλγας

Ξεκίνησε η αλλαγή του κέντρου της Αθήνας για τον «Μεγάλο Περίπατο»

Ήδη, η λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας παρουσιάζει διαφορετική εικόνα, με τον εντυπωσιακό πεζόδρομο κόκκινου χρώματος να ξεκινά από τη Βασιλέως Κωνσταντίνου και να φτάνει ως την Βασιλίσσης Αμαλίας.

Δίπλα του, στις γραμμές του τραμ, υπάρχει μία προσωρινή διαδρομή για ποδηλάτες κίτρινου χρώματος, η οποία τους δίνει τη δυνατότητα να φτάσουν στον υπερσύγχρονο ποδηλατόδρομο που θα υπάρχει στην Πανεπιστημίου.

Με την παρέμβαση στη Βασιλίσσης Όλγας, το Ζάππειο ενοποιείται με τον Ναό του Ολυμπίου Διός και η Διονυσίου Αρεοπαγίτου συνδέεται με το Παναθηναϊκό Στάδιο και τον λόφο του Αρδηττού.

Η πεζοδρόμηση της Βασιλίσσης Όλγας δημιούργησε περίπου 10.500m2, νέου δημόσιου χώρου.

Από την Βασιλίσσης Όλγας συνεχίζουν να περνούν κανονικά σε ξεχωριστές λωρίδες τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα ταξί για επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών στους χώρους του Ζάππειου και στον με αναπηρία, τα ηλεκτροκίνητα μέσα μεταφοράς, τα οχήματα τροφοδοσίας Ζάππειου Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών, τα οχήματα που κατευθύνονται προς τους χώρους στάθμευσης του Ζάππειου και του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών. Επίσης τα οχήματα ανθρώπων και Ομίλου Αντισφαίρισης, τα οχήματα έκτακτης ανάγκης και τα οχήματα Οργανισμών Δικτύων Κοινής Ωφέλειας για την εξυπηρέτηση της συγκεκριμένης περιοχής.

Στον μεγάλο πεζόδρομο υπάρχουν άτομα της Δημοτικής Αστυνομίας για να ενημερώνουν το κοινό και να ελέγχουν αν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας.