Britain's Prince Harry and Meghan, Duchess of Sussex smile during their visit to Canada House in thanks for the warm Canadian hospitality and support they received during their recent stay in Canada, in London, Tuesday, Jan. 7, 2020. (Daniel Leal-Olivas/Pool Photo via AP)

Μέγκαν και Χάρι: Τέλος από το Παλάτι – Τι ανακοίνωσε η Ελισάβετ

Με ανακοίνωσή της, η Βασίλισσα Ελισάβετ υποστηρίζει ότι το παλάτι του Μπάκιγχαμ σέβεται την απόφαση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα, αλλά δεν θα λαμβάνουν χρηματοδότηση από το λαό της Μ. Βρετανίας.

«Η οικογένειά μου και εγώ υποστηρίζουμε πλήρως την επιθυμία του Χάρι και της Μέγκαν να δημιουργήσουν μια νέα ζωή ως οικογένεια» τονίζει η 93χρονη μονάρχης σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε.

«Αν και θα προτιμούσαμε να παραμείνουν πλήρους απασχόλησης Μέλη της Βασιλικής Οικογένειας, σεβόμαστε και κατανοούμε την επιθυμία τους να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή ως οικογένεια παραμένοντας αξιότιμο κομμάτι της οικογένειάς μου».

Η βασίλισσα Ελισάβετ επισήμανε ότι θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος κατά τη διάρκεια της οποίας το ζευγάρι θα περάσει χρόνο στη Βρετανία και τον Καναδά, προσθέτοντας ότι υπάρχει πολλή δουλειά για να γίνει σχετικά με την οριστικοποίηση των μελλοντικών ρυθμίσεων που θα αφορούν το ζευγάρι.