Μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά και το 2020 – Τι ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Τη διαβεβαίωση πως «η κυβέρνηση θα διατηρήσει μειωμένους τους συντελεστές ΦΠΑ για το 2020 που σήκωσαν μεγάλο βάρος με τις αθρόες μεταναστευτικές ροές» διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών, Εμπόρων και Βιοτεχνών Χίου, στη συνάντηση που είχε μαζί τους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του γραφείου του κ. Μηταράκη «ο υφυπουργός άκουσε με μεγάλη προσοχή τις ανησυχίες των μελών και τα ζητήματα τα οποία τέθηκαν από την πλευρά τους, αναφορικά κυρίως με την ανάγκη στήριξης της νησιωτικής επιχειρηματικότητας και των ελληνικών προϊόντων. Ο υφυπουργός συμφώνησε πως είναι επιτακτικής σημασίας η πολιτεία να στηρίξει την τοπική οικονομία των νησιών μας τα οποία έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν τα τελευταία χρόνια πολύ σοβαρές προκλήσεις, ιδίως τα ακριτικά μας νησιά όπως η Χίος που σήκωσαν μεγάλο βάρος με τις αθρόες μεταναστευτικές ροές».

Στη σχετική γραπτή του δήλωση ο κ. Μηταράκης αναφέρει: «Θα στηρίξουμε έμπρακτα την επιχειρηματικότητα και τη νησιωτικότητα. Με μειώσεις φορολογικών και ασφαλιστικών συντελεστών, στοχεύουμε στην ανάπτυξη της οικονομίας και στη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας. Ειδικά στα νησιά που σήμερα πλήττονται από τη μεταναστευτική κρίση, διατηρούμε τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ το 2020. Δήλωσα στην συνάντηση μου με την Ομοσπονδία ότι η κυβέρνηση στηρίζει ουσιαστικά τη νησιωτική οικονομία και επιχειρηματικότητα και στέκεται δίπλα σε κάθε επιχειρηματία, έμπορο και βιοτέχνη που εργάζεται και δραστηριοποιείται στα ελληνικά νησιά, συμβάλλοντας στη διατήρηση της ισχυρής τοπικής ταυτότητας. Είναι αδήριτη ανάγκη τα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα του πρωτογενούς αλλά και του δευτερογενούς τομέα, να παραμείνουν ανταγωνιστικά και να δοθεί κίνητρο στους σημερινούς νέους να επενδύσουν στο μέλλον».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Τασούλας
12 Φεβρουαρίου, 2025
«Αναβαθμίζω το Σπίτι μου»: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις στις τράπεζες
12 Φεβρουαρίου, 2025
Νέος ισχυρός σεισμός στις Κυκλάδες
12 Φεβρουαρίου, 2025
United Group: Συμφωνία για πώληση της SBB Σερβίας στην e& PPF Telecom
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει σειρά διαλέξεων σε φοιτητές στο Χάρβαρντ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Live: Η τέταρτη ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σαντορίνη: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό των σεισμών
12 Φεβρουαρίου, 2025
Συντάξεις: Ευχάριστα νέα αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Ευχάριστα νέα αν έχετε τόση σύνταξη
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ηλεία: Καθηγήτριες καταγγέλλουν εκπαιδευτικό για σεξουαλική παρενόχληση
12 Φεβρουαρίου, 2025
Κωνσταντοπούλου για Τέμπη: Η κυβέρνηση είναι ένοχη και παίζει τα ρέστα της για να σωθεί
12 Φεβρουαρίου, 2025