Μειώνονται οι συντάξεις στην Πολεμική Αεροπορία – Αναμένονται παραιτήσεις (video)

Το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας για μείωση των αποδοχών των συντάξεών τους, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους αξιωματικούς που υπηρετούν σε άκρως επικίνδυνες υπηρεσίες όπως στα πολεμικά αεροσκάφη, τα υποβρύχια και τους βατραχάνθρωπους,

Μάλιστα όπως αποκαλύπτουν αξιωματικοί στο Star αναμένεται κύμα παραιτήσεων σε νευραλγικές για την ασφάλεια της χώρας θέσεις.

«Mην τον είδατε τον Παναγή! Ανέκαθεν ο νομοθέτης σε αυτές τις επικίνδυνες κατηγορίες έδινε κάτι παραπάνω λόγω της επικινδυνότητας και ειδικά με αυτά που γίνονται τώρα, πρέπει να αποδώσει η πολιτεία στη σύνταξη αυτά που τους πήρε» δηλώνει στο Star I Ανέστης Τσουκαράκης, πρόεδρος της ανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.).

Μετά την αναστάτωση που δημιουργήθηκε στους ενστόλους πρώτης γραμμής, το Υπουργείο Εργασίας πήρε θέση. Διευκρινίζει ότι η προωθούμενη αλλαγή για όσους έχουν πάνω από 42 χρόνια ασφάλισης θα καταργηθεί.

Κύκλοι του Υπουργού Εργασίας δήλωσαν πάντως στο Star: «Το νομοσχέδιο βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δημόσια διαβούλευση. Στο τελικό κείμενο όμως που θα φτάσει στη Βουλή τα ποσοστά αναπλήρωσης θα επιστρέψουν στο 2% για όσους έχουν από 42 χρόνια ασφάλισης και πάνω όπως ήταν έως σήμερα και δεν θα επέλθει καμία αλλαγή στο υφιστάμενο καθεστώς».