Μείωση μισθών στο Δημόσιο: Όλα ανοιχτά – Πότε θα κριθεί

Ανοιχτά φαίνεται πως είναι όλα για το ενδεχόμενο μείωσης και των μισθών στο Δημόσιο στην ακραία περίπτωση που δεν επαληθεύεται το βασικό σενάριο και η κρίση παραταθεί για αρκετά μεγαλύτερο διάστημα.

Εν τω μεταξύ την ερχόμενη εβδομάδα επίκεινται ανακοινώσεις για διεύρυνση των Κλάδων Δραστηριότητας που πλήττονται ενώ θα χορηγηθεί επιταγή κατάρτισης 600 ευρώ σε γιατρούς μηχανικούς και δικηγόρους.

Για το ενδεχόμενο μείωσης των μισθών στο Δημόσιο ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε την Παρασκευή πως «σήμερα δεν έχουμε προχωρήσει σε κάποια τέτοια πρωτοβουλία δεν έχουμε συζητήσει κάτι τέτοιο» τονίζοντας πως «με τα σημερινά δεδομένα δεν έχουμε κάτι να ανακοινώσουμε». Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σχολίαζαν ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα λαμβάνοντας υπόψη ότι ευελπιστούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να επανέλθει η κανονικότητα. Αυτό μπορεί να ερμηνευθεί και ως ότι στο δυσμενές σενάριο που η κανονικότητα αργήσει κάποιους μήνες πέραν του βασικού σεναρίου που προβλέπει ότι η κρίση θα φθίνει από τον Μάιο όλα θα επαναξιολογηθούν.

Πληροφορίες: Εθνος

-Ad-