Μεξικό: Δείτε από που πήρε τα όπλα ο 11χρονος που άνοιξε πυρ σε σχολείο

Τα όπλα με τα οποία άνοιξε πυρ σε σχολείο στο Μεξικό και σκότωσε μία καθηγήτριά του πριν αυτοκτονήσει, φαίνεται πως ανήκουν τα δύο όπλα που χρησιμοποίησε το αγόρι, όπως εκτιμούν οι αρχές.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν έξι άνθρωποι.

«Τα όπλα θεωρείται ότι ανήκαν στον παππού ο οποίος δεν είχε άδεια οπλοκατοχής» εξήγησε ο Γεράρδο Μάρκες, εισαγγελέας της πολιτείας Κοαουίλα στο βόρειο Μεξικό, όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία την προηγούμενη εβδομάδα. «Βρισκόμαστε κοντά στην ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου της έρευνας προκειμένου να αποδώσουμε ευθύνες».

Τα όπλα τα οποία χρησιμοποίησε ο 11χρονος ήταν διαμετρήματος 0,40 χιλιοστών, τα οποία χρησιμοποιεί αποκλειστικά ο στρατός, και διαμετρήματος 0,25 χιλιοστών.

Οι αρχές ερευνούν επίσης το περιβάλλον του παιδιού, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. Αρχικά είχαν ανακοινώσει ότι είχε επηρεαστεί από ένα βιντεοπαιχνίδι, το Natural Selection.

«Πολεμικά παιχνίδια βρέθηκαν στο σπίτι» επεσήμανε ο εισαγγελέας, ενώ υπογράμμισε ότι το παιδί είχε στην κατοχή του «κινητό τηλέφωνο, ηλεκτρονικό υπολογιστή, τάμπλετ και δύο ηλεκτρονικά παιχνίδια».

Από την πλευρά του ο κυβερνήτης της Κοαουίλα Μιγκέλ Άνχελ Ρικέλμε δήλωσε ότι ο 11χρονος είχε καλούς βαθμούς στο σχολείο και συμπεριφερόταν φυσιολογικά, σύμφωνα με τους καθηγητές του.

Η Κοαουίλα είναι μια πολιτεία στο βορειοανατολικό Μεξικό θέατρο συχνών συγκρούσεων μεταξύ διακινητών ναρκωτικών.

Μεταξύ των έξι τραυματιών είναι ένας καθηγητής του ιδιωτικού σχολείου Θερβάντες, ενώ οι υπόλοιποι είναι παιδιά. Όλοι τους νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

-Ad-