Μελόνι: Υπερασπίζομαι τους εργαζομένους καλύτερα από την «Αριστερά του χαβιαριού»

Μάχη ανάμεσα στην ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι και στην κεντροαριστερή αντιπολίτευση της χώρας.

Αιτία, αυτή τη φορά, το μήνυμα που απέστειλε η Μελόνι σε βουλευτή του κόμματός της, ο οποίος βρισκόταν σε σατιρική εκπομπή του δημόσιου ραδιοφώνου της Rai.

Στην ερώτηση «πώς είναι η υγεία της», δεδομένης της ακύρωσης προηγούμενων υποχρεώσεων λόγω γρίπης, η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης απάντησε χθες: «Στην πραγματικότητα δεν είμαι καλά, αλλά δεν έχω ιδιαίτερα συνδικαλιστικά δικαιώματα και είμαι στη Βουδαπέστη, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπου κάνω τη δουλειά μου».

Απαράδεκτη η κυβέρνηση

Σχολιάζοντας το σύντομο αυτό μήνυμα, η γραμματέας του ιταλικού κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Έλι Σλάιν, υπογράμμισε ότι «είναι απαράδεκτο το κλίμα σύγκρουσης και υπονόμευσης των συνδικάτων που καλλιεργεί η κυβέρνηση».

Σήμερα, από τη Βουδαπέστη, η ιταλίδα πρωθυπουργός επανήλθε στο όλο θέμα και τόνισε ότι «λυπάται πολύ για το ότι και σχετικά με αυτό το θέμα, που αφορά κάτι εντελώς άσχετο, δημιουργήθηκε “πολεμική”».

«Δεν ξέρω τι εννοούν, όταν μιλούν για υπονόμευση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Η κυβέρνησή μας υπερασπίζεται τα δικαιώματα αυτά πολύ καλύτερα απ’ ό,τι κάνει η “Αριστερά με χαβιάρι”» πρόσθεσε η Μελόνι.

Η εξ αποστάσεως αυτή αντιπαράθεση συνεχίστηκε με την ανταπάντηση της επικεφαλής της Κεντροαριστεράς, η οποία υπογράμμισε: «Δεν έφαγα ποτέ μου χαβιάρι, αλλά δεν μπορώ να ανεχθώ να δίνουν ρετσινόλαδο στους εργαζομένους. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό τους. Η Μελόνι ας ασχοληθεί με το ότι αρνήθηκε να εγγυηθεί έναν κατώτατο μισθό σε 3,5 εκατ. εργαζομένους και εργαζόμενες, που δεν αντέχουν άλλο και δεν καταφέρνουν να φτάσουν στο τέλος του μήνα, παρά το ότι δουλεύουν».

Πηγή: ΑΠΕ

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Αρ. Καμπανός: «Ζούμε ένα κακό όνειρο- Γίνονται βήματα αλλά δεν μπορούμε να γίνουμε από τη μία στιγμή στην άλλη κοινωνία αγγέλων»
2 Φεβρουαρίου, 2025
Βαρθολομαίος: Ο Αναστάσιος έγινε η ασάλευτη πέτρα της Εκκλησίας της Αλβανίας
2 Φεβρουαρίου, 2025
Εγκεφαλικά νεκρός ο 3χρονος Άγγελος – Επιθυμία της γιαγιάς να γίνει δωρεά των οργάνων του
2 Φεβρουαρίου, 2025
Τα σημεία συγκέντρωσης πληθυσμού για περίπτωση ανάγκης σε Σαντορίνη και Αμοργό
2 Φεβρουαρίου, 2025
Π. Τσακλόγλου: Θα αυξήσουμε το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό ΑμεΑ, νέων, γυναικών και ατόμων μεγάλης ηλικίας
2 Φεβρουαρίου, 2025
Στην τελική ευθεία η ψηφιακή διασταύρωση εγκυρότητας εγγράφων Ελλάδας και Κύπρου – Την Τρίτη η συνάντηση Παπαστεργίου-Δαμιανού
2 Φεβρουαρίου, 2025
Άκης Σκέρτσος: Η Θεσσαλονίκη κερδίζει το στοίχημα της διπλής σύγκλισης
2 Φεβρουαρίου, 2025
Πέθανε ο Ευάγγελος Μπαταγιάννης
2 Φεβρουαρίου, 2025
Νέο βαλλιστικό πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς παρουσίασε το Ιράν
2 Φεβρουαρίου, 2025
Αχαΐα: Νεκρός κτηνοτρόφος από ηλεκτροπληξία
2 Φεβρουαρίου, 2025