Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εντοπίστηκε, πρωινές ώρες της 31-5-2024 στο Κερατσίνι, 61χρονος αλλοδαπός και συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, διότι στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (4) τυφέκια, (2) πιστόλια, πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, (3) διόπτρες, σιγαστήρας και (9) φορητοί ασύρματοι πομποδέκτες, για τα οποία οι Σουηδικές Αρχές είχαν ανακαλέσει την άδεια κατοχής του, καθότι θεωρούνταν ύποπτος για τέλεση αδικημάτων. Όπως διαπιστώθηκε, ο 61χρονος διέμενε στη χώρα μας τουλάχιστον ένα χρόνο, χωρίς να έχει προβεί στην προβλεπόμενη διαδικασία δήλωσης κατοχής τους στις ελληνικές αρχές, ούτε ήταν σε θέση να τεκμηριώσει ότι ασκούσε δραστηριότητα ως σκοπευτής ή κυνηγός. Οι Σουηδικές αρχές προχώρησαν στην ανάκληση της άδειας κατοχής του οπλισμού, διότι κρίθηκε ύποπτος για διάπραξη αδικημάτων, καθώς είχε κοινοποιήσει βίντεο σε δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με απειλητικό περιεχόμενο για πολιτικά πρόσωπα της χώρας. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΑΔΑ/EUROKINISSI)

Μενίδι: Πλήθος εκρηκτικών μηχανισμών, πυρομαχικών, πολεμικό υλικό και όπλο σε σπίτι

Πλήθος εκρηκτικών μηχανισμών και πυρομαχικών, πολεμικό υλικό και εξαρτήματα, φωτοβολίδες καθώς και όπλο εντοπίστηκαν χθες το πρωί, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, σε σπίτι στην περιοχή των Αχαρνών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, προηγήθηκε η σύλληψη αλλοδαπού από την Αλβανία στην ίδια περιοχή την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 57 φυσίγγια, 2 χειροβομβίδες και κινητό τηλέφωνο. Ειδικότερα, ο αλλοδαπός είχε εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ σε πάρκο, μαζί με ακόμα ένα άτομο, αλλά μόλις είδαν τους αστυνομικούς προσπάθησαν να διαφύγουν, ωστόσο ο πρώτος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για όπλα, απείθεια και παραβάσεις των νομοθεσιών περί αλλοδαπών και εκρηκτικών υλών. Από τις περαιτέρω έρευνες του Τμήματος Κρατικής Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής εντοπίστηκε σπίτι στην περιοχή των Αχαρνών, όπου διενεργήθηκε έρευνα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Από την έρευνα στο σπίτι, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, 5 αυτοσχέδιοι μηχανισμοί χρονοκαθυστέρησης, 5 χειροβομβίδες, 4.459 φυσίγγια, αυτοσχέδιο πυροβόλο όπλο, 25 φωτοβολίδες, 70 γεμιστήρες, 6 σιγαστήρες, 8 θήκες γεμιστήρων, διόπτρα, 3 αλεξίσφαιρα γιλέκα, ξιφολόγχη, εξαρτήματα όπλων, 2 μαχαίρια και μεταλλικός τρίφτης.

Ο χώρος φωτογραφήθηκε και εξερευνήθηκε από κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.

Τέλος, όπως επισημαίνεται από την ΕΛΑΣ, οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του άλλου δράστη, καθώς και περαιτέρω εμπλεκομένων συνεχίζονται, ενώ διερευνάται τυχόν συμμετοχή τους σε έτερες αξιόποινες πράξεις.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία
12 Οκτωβρίου, 2024
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Κρείττον του λαλείν το σιγάν, κ. Μαρινάκη
12 Οκτωβρίου, 2024
Μέση Ανατολή: Αντιδράσεις για τις ισραηλινές επιθέσεις σε κυανόκρανους – Συνεχίζεται το σφυροκόπημα σε Λίβανο και Γάζα
12 Οκτωβρίου, 2024
Χαλκιδική: Έρχονται νέες διώξεις για τον θάνατο του 19χρονου στο λούνα παρκ
12 Οκτωβρίου, 2024
Τέμπη: Καταγγελίες συγγενών για στοχευμένες καθυστερήσεις στις έρευνες
12 Οκτωβρίου, 2024
Ασπρόπυργος: Θρήνος στο Πυροσβεστικό Σώμα για τον θάνατο του υπαρχιπυροσβέστη – Προανάκριση & ΕΔΕ για το δυστύχημα
12 Οκτωβρίου, 2024
Μενίδι: Πλήθος εκρηκτικών μηχανισμών, πυρομαχικών, πολεμικό υλικό και όπλο σε σπίτι
12 Οκτωβρίου, 2024
Ν. Ανδρουλάκης: Αύριο ανανεώνουμε τη σχέση εμπιστοσύνης μας
12 Οκτωβρίου, 2024
ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση αποκλεισμού του Στ. Κασσελάκη κατέθεσε ο Μουζάλας
12 Οκτωβρίου, 2024
Τυφώνας Μίλτον: Άθικτο έμεινε το σπίτι που έδεσαν με ιμάντες – «Ούτε ένα κεραμίδι δεν έχει φύγει», λέει η κόρη του ιδιοκτήτη
12 Οκτωβρίου, 2024