Μένουν στο ύψος τους οι Ισπανοί

Μπαίνουμε και επίσημα στις δυο τελευταίες αγωνιστικές της πρώτης φάσης του Nations League, μια διοργάνωση η οποία θα δώσει εισιτήρια για το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2022 στο Κατάρ.

Μπορεί πολλοί προπονητές να θεωρούν πως το Nations League είναι κυρίως για να δοκιμάσουν παίκτες ενόψει προκριματικών, όμως η αλήθεια είναι πως μερικά καλά αποτελέσματα μπορεί να φέρουν τον οποιονδήποτε κοντά σε μια μεγάλη διάκριση. Θα ασχοληθούμε με το ραντεβού Ελβετίας και Ισπανίας σήμερα, με τους Ίβηρες να θέλουν τη νίκη για να κάνουν βήμα πρωτιάς.

Ελβετία: Παρότι έπαιξαν με φουλ αποστολή πριν 3 ημέρες σε φιλικό κόντρα στο… μισό Βέλγιο, οι Ελβετοί δεν κατάφεραν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1. Φυσικά, τα συμπεράσματα που βγήκαν για τον Πέτκοβιτς ήταν αρκετά, όμως ξέρει πως η ομάδα του ακόμα δεν έχει νίκη σε επίσημο ή φιλικό ματς μέσα στο 2020 και η κατάσταση αρχίζει να «ζορίζει» για τους Ελβετούς. Το έργο τους κόντρα στην Ισπανία δεν θα είναι εύκολο, όμως υπάρχει αισιοδοξία.

Ισπανία: Μετά την ήττα στην Ουκρανία πριν από ένα μήνα, η Ισπανία έχασε έδαφος στη μάχη για την πρωτιά του ομίλου της (κυρίως με αντίπαλο τη Γερμανία), καθώς μόνο ένας προχωράει στα τελικά. Οι «φούριας ρόχας» διαθέτουν πολλή ποιότητα και εμπειρία στις τάξεις τους και παρότι δεν νίκησαν πριν 3 ημέρες σε φιλικό την Ολλανδία, έδειξαν μέρος της ικανότητάς τους. Ο Ράμος και η παρέα του γνωρίζουν καλά πως με νίκη είναι πολύ κοντά στην πρόκριση, καθώς μετά ακολουθεί το τελευταίο ματς στην έδρα τους κόντρα στη Γερμανία, που ίσως απλά χρειάζεται η ισοπαλία.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αν και η Ισπανία δεν έπεισε επιθετικά στο φιλικό κόντρα στην Ολλανδία, είχε τον έλεγχο και έβγαλε φάσεις. Η Ελβετία χρειάζεται να κάνει ένα τέλειο ματς για να σταματήσει τη «ρόχα», θεωρούμε πως οι φιλοξενούμενοι με όλα τα αστέρια τους στο αρχικό σχήμα θα γυρίσουν με το διπλό από τη Βασιλεία. Θα πάμε με το διπλό στο 1.94 της BET365