Μεντιλίμπαρ για Ολυμπιακός – Μπράγκα: Είναι η στιγμή να κάνουμε ένα βήμα μπροστά

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το κρίσιμο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπράγκα στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της League Phase του Europa League.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ισπανός προπονητής των «ερυθρόλευκων», Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με τους Πορτογάλους…

«Είναι μια στιγμή που πρέπει να κάνουμε ένα καλύτερο βήμα μπροστά και που πρέπει να δείξουμε βελτίωση όπως περιμένει όλος ο κόσμος. Ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας με κάποιους παίκτες που είναι εδώ και σήμερα αλλά χωρίς κάποιους που ήρθαν μετά. Προσπαθούμε να γίνουμε όπως πέρσι πιο ανταγωνιστικοί και πιο αποτελεσματικοί. Να παίζουμε ψηλά, με μεγάλη πίεση και επιθετικότητα. Πρέπει να γίνουμε πιο απειλητικοί, να πιέζουμε πιο πολύ. Πρέπει να είμαστε καλά τοποθετημένοι στην άμυνα. Σεβόμαστε την Μπράγκα, είναι ένας δύσκολος αντίπαλος. Θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί στην επίθεση, αποτελεσματικοί στην άμυνα και πιστεύουμε πολύ στον κόσμο μας που θα μας υποστηρίξει».

Για το αν θα δοθούν ευκαιρίες και σε άλλους παίκτες της ομάδας Νέων: «Υπολογίζουμε όλους τους παίκτες το ίδιο. Τόσο τους παλιούς όσο και τους νέους. Τους παίκτες της Κ19 τους υπολογίζουμε, έχουν αποδείξει πως αξίζουν να βρίσκονται στην ομάδα μας. Έχουμε μεγάλο ρόστερ, 31 παίκτες μαζί με τον τερματοφύλακα. Αυτό κάνει τα πράγματα δύσκολα ως προς τις ευκαιρίες. Θα παίζουν και με την ομάδα Κ19 για να έχουν ρυθμό, εμείς έχουμε προτεραιότητα, είναι μαζί μας όμως θα παίζουν και με την ομάδα Νέων».

Για τη Μπράγκα και τον Μπρούμα: «Έχουμε συνηθίσει να μιλάμε για τον Όρτα και είχαμε ξεχάσει να μιλήσουμε για τον Μπρούμα. Η Μπράγκα δεν έχει έναν ή δύο καλούς παίκτες, έχει μια γεμάτη ομάδα. Το πλάνο μας δεν αφορά πώς θα αντιμετωπίσουμε έναν ή δύο παίκτες αλλά όλη την ομάδα. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, πιστοί στο πλάνο μας, να αντιμετωπίσουμε την Μπράγκα ως σύνολο. Ο Μπρούμα είναι ποιοτικός παίκτης, ξέρουμε τι προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει. Έχουμε το πλάνο μας για το πώς θα δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Σεβόμαστε όλες τις ομάδες όμως είμαστε Ολυμπιακός, θα δείξουμε όλες μας τις δυνάμεις για να πάρουμε τη νίκη στην έδρα μας».

Για τους Μαρτίνς, Μασούρα, Πιρόλα: «Και οι τρεις προπονήθηκαν κανονικά. Και οι τρεις είναι έτοιμοι να παίξουν».

Για το πώς θα προσεγγίσει τον αγώνα ο Ολυμπιακός: «Είδαμε πως στο παιχνίδι με τη Λιόν δεν πήγε τίποτα καλά. Προσπαθήσαμε να διαφοροποιήσουμε κάποια πράγματα χωρίς να αλλάξει η βασική ιδέα. Το σύστημα που δοκιμάσαμε δεν λειτούργησε καλά, επιστρέψαμε σε αυτό που χρησιμοποιούμε συνήθως, βελτιωθήκαμε. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε καθώς δείξαμε ότι αν έχουμε τη δύναμη και την επιθετικότητα που χρειάζεται είμαστε πολύ καλύτεροι».

Για τη φόρμα της Μπράγκα: «Μας ανησυχεί γενικότερα η Μπράγκα, όχι κάτι ιδιαίτερο. Τα αποτελέσματα μιλάνε από μόνα τους αλλά δεν είναι κάποιο νούμερο ή αποτέλεσμα. Μας απασχολεί γενικά το παιχνίδι και τι μπορούμε να κάνουμε για να το αντιμετωπίσουμε».

Για το ότι ακολουθούν ντέρμπι για τις δύο ομάδες, με τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός και με την Πόρτο η Μπράγκα: «Οι παίκτες θα είναι συγκεντρωμένοι στο αυριανό παιχνίδι. Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας της Κυριακής είναι σημαντικός αλλά και ο αυριανός είναι. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε στην Ευρώπη πρέπει να αρχίσουμε να κερδίζουμε. Θα κάνουμε τα πάντα, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Συνελήφθη ο 31χρονος που σκότωνε αδέσποτα στο Βόλο
2 Οκτωβρίου, 2024
G7: Μια διπλωματική λύση είναι ακόμη εφικτή στη Μέση Ανατολή
2 Οκτωβρίου, 2024
Πολύτεκνη οικογένεια στο Λίβανο ξεκληρίστηκε από τις ισραηλινές επιδρομές
2 Οκτωβρίου, 2024
Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Τζάφα με 7 νεκρούς
2 Οκτωβρίου, 2024
Στα χέρια του ΣΔΟΕ εταιρείες που διακινούσαν απομιμητικά προϊόντα, νοθευμένα ποτά και λαθραία καπνικά προϊόντα
2 Οκτωβρίου, 2024
Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε κλοπές οχημάτων και ΑΤΜ
2 Οκτωβρίου, 2024
Ιράν: «Το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει σκληρότερη αντίδραση εάν δεν σταματήσει τα εγκλήματά του»
2 Οκτωβρίου, 2024
Προφυλακιστέα η 49χρονη συζυγοκτόνος από την Κέρκυρα
2 Οκτωβρίου, 2024
Η Μαρία Καρυστιανού έστειλε εξώδικο στους Νίκο και Δημήτρη Πλακιά
2 Οκτωβρίου, 2024
Βόλος: Ψάχνουν άνδρα που μαχαιρώνει αδέσποτα ζώα
2 Οκτωβρίου, 2024