Μεντιλίμπαρ: Ήρθα σε πολύ μεγάλη ομάδα, θέλω να κατακτήσουμε τα πάντα

Τι ανέφερε στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού…

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Πέμπτη (15/2) τη Φερεντσβάρος, στην πρώτη αναμέτρησή τους για το Europa Conference League, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του και να παραχωρεί την πρώτη του συνέντευξη Τύπου, στην οποία τόνισε ότι η ομάδα έχει απεριόριστες δυνατότητες και συμπλήρωσε πως δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορεί να επιτευχθεί.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ισπανός προπονητής των Ερυθρόλευκων…

Για το αποτέλεσμα που θα ήθελε ενόψει της ρεβάνς: «Καλησπέρα (στα ελληνικά). Ποτέ κανείς δεν ξέρει το ιδανικό αποτέλεσμα γιατί ακολουθεί 2ο παιχνίδι. Φυσικά θα ήταν το ιδανικό να νικήσουμε. Να κάνουμε ένα έξυπνο παιχνίδι ώστε να μπορέσουμε να προκριθούμε στη συνέχεια».

Για το τι θέλει να πετύχει στον Ολυμπιακό μετά τη Σεβίλλη: «Καταρχάς ξέρω πώς ήρθα σε πολύ μεγάλο σύλλογο. Για να έχω έρθει σημαίνει πώς δεν είναι όλα καλά αλλιώς δεν θα είχαμε αλλαγές προπονητών. Έχω φιλοδοξία να πάρουμε τα πάντα. Έχουμε απεριόριστες δυνατότητες. Αυτό έχουμε πει με τη διοίκηση. Φυσικά και υπάρχουν οι αντίπαλοι βέβαια. Δεν υπάρχει τίποτα που να είναι εκτός στόχων».

Για το τι στοιχείο ή στοιχεία χρειάζεται ο Ολυμπιακός: «Αυτό που μας λείπει είναι λίγο περισσότερη επιθετικότητα. Έχουμε παίκτες με πολύ καλή τεχνική και με πολύ περισσότερη επιθετικότητα θα μπορούμε να νικάμε τα παιχνίδια».

Για τη χρονική περίοδο σε σχέση με όταν είχε αναλάβει τη Σεβίλλη και τη συνέχεια της σεζόν: «Η ομοιότητα είναι η χρονική στιγμή που έχω έρθει στην ομάδα. Απέμενε περίπου ο ίδιος χρόνος (σε σχέση με το όταν είχε βρεθεί στη Σεβίλλη). Υπάρχει μεγάλη ποιότητα. Δεν θα κατονομάσω αλλά ξεκινώντας από τον Κάρμο (σε επίπεδο ποιότητας). Απομένει να αλλάξουμε κάποια πράγματα για να βγάλουμε τον πιο καλό εαυτό των παικτών».

Για τον αγώνα με τον ΟΦΗ που είδε από κοντά: «Είναι αλήθεια πώς μόνο αυτό έχω δει από κοντά. Έχω δει αρκετά περισσότερα παιχνίδια πριν έρθω. Δεν θα κρίνω μόνο από εκεί. Ποιότητα έχουμε. Σίγουρα η ποιότητα των αντιπάλων θα είναι πιο καλή. Το παιχνίδι με τον ΟΦΗ το κερδίσαμε σχετικά εύκολα. Στα επόμενα παιχνίδια θα χρειαστεί κάτι παραπάνω».

Για το ότι κάνει ντεμπούτο με νίκη σε κάθε ομάδα του: «Δεν το ήξερα καν. Δεν το σκέφτομαι καθόλου. Ευχόμαστε να συνεχιστεί το σερί».

Για το αν είχε επικοινωνία με τον Ερνέστο Βαλβέρδε πριν αναλάβει: «Ναι, είναι αλήθεια πώς μίλησα με τον Ερνέστο. Γνωρίζω πώς τον έχουμε ψηλά εδώ στον Ολυμπιακό. Συμφωνώ πώς είναι άνθρωπος που αγαπάμε πολύ. Βρεθήκαμε σαν παίκτες μαζί. Συναντιόμαστε μαζί για φαγητό. Τα άλλα τα αφήνω να τα κρίνετε εσείς. Το αν έχουμε άλλες ομοιότητες ή όχι».

Για το τι θα κρίνει τους δύο αγώνες με τη Φερεντσβάρος: «Και οι δύο θέλουν νίκη και την πρόκριση. Νομίζω το ποιο θα το κλειδί του αγώνα δεν είναι απλό. Πρέπει να παίξεις και να νικήσεις. Αν ξέραμε τα δεδομένα θα ήταν πολύ απλό για όλους. Πρέπει να παίξεις για να νικήσεις».