ΜέΡΑ 25 για ΣτΕ: Αποφάσισε πως είναι νόμιμη η αυταρχική απόφαση της κυβέρνηση για τις συναθροίσεις

Το ΜέΡΑ 25 σχολιάζει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την προσφυγή που είχε καταθέσει το κόμμα, σχετικά με την απαγόρευση των συναθροίσεων από την κυβέρνηση ενόψει του Πολυτεχνείου.

Σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25 αναφέρει αρχικά: «το Συμβούλιο της Επικρατείας αφού η Πρόεδρος του δυσκολεύτηκε αρκετά όλη την μέρα με την απόφαση που θα έβγαζε επί της προσωρινής διαταγής -μιας και συνήθως αυτές οι αποφάσεις βγαίνουν πολύ σύντομα μετά την συζήτηση της υπόθεσης-, εν τέλει αποφάσισε πως επί της αρχής -στο επίπεδο δηλαδή της προσωρινής διαταγής- είναι νόμιμη η αυταρχική απόφαση της Κυβέρνησης».

Στη συνέχεια το ΜέΡΑ 25 σημειώνει πως: «η Πρόεδρος του ΣτΕ φρόντισε να χρεώσει την σχετική υπόθεση της προσφυγής μας σε έναν συντηρητικό – μνημονιακό εισηγητή ώστε και η οριστική έκβαση της να είναι της αρεσκείας της Κυβέρνησης.

Ευελπιστούμε πραγματικά ότι θα υπάρξει έστω και μία μειοψηφία που θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα προασπίσει την Δημοκρατία, το Σύνταγμα, τον Κοινοβουλευτισμό και τα πολιτικά δικαιώματα και ελευθερίες των πολιτών».