Μέρκελ προς Ερντογάν: Να αποκλιμακωθούν οι περιφερειακές εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

«Γρήγορα βήματα» προς μια ατζέντα για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας ζήτησε η Άνγκελα Μέρκελ από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχαν. Σε αυτήν η Γερμανίδα πολιτικός επανέλαβε την ανάγκη να αποκλιμακωθούν οι περιφερειακές εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέφεν Ζάιμπερτ, και όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, η καγκελάριος, αναφερόμενη ακόμη στην διένεξη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, τάχθηκε υπέρ της κατάλυσης του πυρός και υπέρ της έναρξης συνομιλιών με στόχο την ουσιαστική πρόοδο στην Ομάδα του Μινσκ υπό τον ΟΑΣΕ.

Παράπονα του Τούρκου προέδρου στη Γερμανίδα καγκελάριο
Υπενθυμίζεται ότι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Άνγκελα Μέρκελ είχαν σήμερα (06/10) τηλεδιάσκεψη, στη διάρκεια της οποίας ο Τούρκος πρόεδρος είπε στη Γερμανίδα καγκελάριο πως οι αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής δεν είναι επαρκείς για να ξεπεραστούν τα προβλήματα μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο το γραφείο της τουρκικής προεδρίας, ο Ερντογάν είπε επίσης στη Μέρκελ πως η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέκυψε στους εκβιασμούς της Ελλάδας και της Κύπρου.