Μέρκελ: Συμφωνήσαμε ότι επιθυμούμε εποικοδομητικούς δεσμούς με την Τουρκία

Οι ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες ότι επιθυμούν εποικοδομητικούς δεσμούς με την Τουρκία και παράλληλα θα προστατεύουν τα δικαιώματα των άλλων κρατών μελών, της Κύπρου και της Ελλάδας, στην Μεσόγειο, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας ότι η συμφωνία αυτή άνοιξε το δρόμο για την επιβολή κυρώσεων στη Λευκορωσία.

«Το ότι μπορέσαμε τώρα να συμφωνήσουμε για την επιβολή των κυρώσεων αυτών (στη Λευκορωσία) αποτελεί μια σημαντική ένδειξη καθώς ενισχύει το χέρι αυτών που διαδηλώνουν για ελευθερία της έκφρασης στη Λευκορωσία», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες συζήτησαν τη σύγκρουση ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και επιδιώκουν μία κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε επίσης η γερμανίδα καγκελάριος.

«Είναι σημαντικό μία κατάπαυση του πυρός να εφαρμοσθεί το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε η Αγγελα Μέρκελ στους δημοσιογράφους.«Είναι ο μόνος τρόπος να συνομιλήσουμε ειρηνικά για μία λύση αυτού του πολύπλοκου προβλήματος», είπε.

Σχετικά με το Brexit, η καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε ότι υπάρχει ακόμη προοπτική για την επίτευξη συμφωνίας για την μελλοντική σχέση της Ευρωπαϊκής Ενωσης με το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Δεν είμαι σε θέση να ανακοινώσω θετικό αποτέλεσμα. Οσο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις, είμαι αισόδοξη», είπε.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η σύλληψη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης είναι βαθιά ανησυχητική
19 Μαρτίου, 2025
Συντάξεις: Έξτρα έως και 12.000 ευρώ αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Έξτρα έως και 12.000 ευρώ αν έχετε τόση σύνταξη
19 Μαρτίου, 2025
Δούκας: Οι προκλήσεις της κλιματικής κρίσης και οι ενέργειες του Δήμου Αθηναίων
19 Μαρτίου, 2025
Η Γαλλία δίνει οδηγίες σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου
19 Μαρτίου, 2025
Συνάντηση Βασίλη Κικίλια με Απόστολο Τζιτζικώστα
19 Μαρτίου, 2025
Πούτιν σε Τραμπ: «Αναγνωρίστε τα κατεχόμενα εδάφη και δεν θα διεκδικήσω την Οδησσό»
19 Μαρτίου, 2025
100.000 φορολογικές δηλώσεις έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής
19 Μαρτίου, 2025
Καρέ-καρέ η αιματηρή ενέδρα έξω από μπαρ στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης
19 Μαρτίου, 2025
Ισόβια στον 19χρονο που σκότωσε όλη την οικογένειά του και ετοίμαζε μακελειό σε σχολείο
19 Μαρτίου, 2025
Πρόστιμα 155.400 σε οδικές μεταφορές επέβαλλε η Επιθεώρηση Εργασίας
19 Μαρτίου, 2025