Μεροκάματα στον Κορυδαλλό για τον Απόστολο Λύτρα – Πώς ο δικηγόρος προσπαθεί να μειώσει τις ημέρες της επερχόμενης ποινής του

Nα προσαρμοστεί στη νέα σκληρή για τον ίδιο πραγματικότητα προσπαθεί ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, που παραμένει κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού. Η καθημερινότητα άλλαξε άρδην για τον γνωστό ποινικολόγο, όταν μέσα σε λίγα 24ωρα, από το βράδυ που βιαιοπράγησε κατά της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου, και παραβίασε τους περιοριστικούς όρους, βρέθηκε να παίρνει παραγγελίες από κρατουμένους των φυλακών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, ο γνωστός ποινικολόγος άρχισε μεροκάματα στις φυλακές, έπειτα από σχετικό αίτημα που κατέθεσε προς τη διοίκηση και το οποίο εγκρίθηκε. Συγκεκριμένα, φέρεται ήδη να εργάζεται στην καντίνα του σωφρονιστικού καταστήματος και η δουλειά του είναι να παίρνει παραγγελίες από τους φυλακισμένους για τρόφιμα, τσιγάρα, απορρυπαντικά και άλλα είδη. Είναι προϊόντα που επιτρέπεται να πωληθούν εντός των φυλακών, ώστε να καλύπτονται οι καθημερινές ανάγκες των κρατουμένων, όσων βεβαίως έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα προμηθεύονται.

Η δουλειά που αναλαμβάνει πλέον ο γνωστός ποινικολόγος είναι να καθαρογράφει σε μια λίστα τα προϊόντα που ζητά ο κάθε κρατούμενος και να την παραδίδει στον αρμόδιο σωφρονιστικό υπάλληλο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αγορά τους.

Πολλοί κρατούμενοι ζητούν να κάνουν μεροκάματα, καθώς οι ημέρες αυτές προσμετρώνται ακόμη και εις διπλούν, ανάλογα με τη θέση στην οποία έχουν τοποθετηθεί. Ετσι, με τον τρόπο αυτόν οι κρατούμενοι καταφέρνουν να εκτίουν γρηγορότερα την ποινή που τους έχει επιβληθεί. Από την άλλη, η απασχόλησή τους με κάποιο αντικείμενο τους βοηθά ψυχολογικά να προσαρμοστούν καλύτερα στα νέα δεδομένα της ζωής τους ως έγκλειστοι και να συνηθίσουν την καθημερινότητα στην κοινωνία των φυλακών.