Μερομήνια 2019: Δείτε τι καιρό θα κάνει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Ο Δεκέμβριος μπήκε με τσουχτερό κρύο, χιόνια και παγωνιά και όσο πλησιάζουν οι γιορτές, όλοι θέλουν να μάθουν με τι καιρό θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και αν ο καινούργιος χρόνος θα μπει με τον τόπο ντυμένο στα λευκά.

Σύμφωνα με τα μερομήνια ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από τις 10 έως τις 23 Δεκεμβρίου, όμως από την παραμονή των Χριστουγέννων και μέχρι την Πρωτοχρονιά, προβλέπονται χιονοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας, ειδικά από τις 27 – 31 Δεκεμβρίου.

Ο νέος χρόνος μπορεί να μπει με χιόνια, ωστόσο από τις 4 μέχρι τις 26 Ιανουαρίου καταφτάνουν οι Αλκυονίδες μέρες και ο καιρός θα είναι βελτιωμένος.

Τα μερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για όλο τον ερχόμενο χρόνο. Οι μετεωρολόγοι δεν την αναγνωρίζουν, ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που την πιστεύουν.

Βγαίνουν αφού παρατηρούμε τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μια μέρα «αντιπροσωπεύει» τον καιρό των επόμενων μηνών.

Δηλαδή, η πρώτη ημέρα θα μας πει για τον καιρό του Αυγούστου, η δεύτερη για του Σεπτεμβρίου, η τρίτη για του Οκτωβρίου κ.ο.κ.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας παρασκεύαζαν και διακινούσαν νοθευμένα έλαια
12 Φεβρουαρίου, 2025
Χρηστίδης: Η συμμαχία ΝΔ – Σπαρτιατών ήταν αυτή που οδήγησε στην εκλογή Τασούλα ως Προέδρου της Δημοκρατίας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Επιστολή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον πρόεδρο της Βουλής για τη σημερινή ψηφοφορία
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ο Δένδιας καλεί τις ΗΠΑ να διαλέξουν ανάμεσα στην αυταρχική Τουρκία και την Ελλάδα του διεθνούς δικαίου
12 Φεβρουαρίου, 2025
Μαρία Κορινθίου: Τώρα πια δεν με νοιάζει τι γράφουν και τι λένε για εμένα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Η Teleperformance κέρδισε το Βραβείο Καινοτομίας BIG 2025 για την πλατφόρμα προηγμένης ανάλυσης αλληλεπιδράσεων
12 Φεβρουαρίου, 2025
Πάρος: Εκκενώθηκε δημοτικό σχολείο λόγω ανησυχίας στατικότητας κτιρίου
12 Φεβρουαρίου, 2025
Έλον Μασκ για ΗΠΑ: Η χώρα οδεύει προς τη χρεοκοπία
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί στις Κυκλάδες: Αλλεπάλληλες δονήσεις μέσα σε λίγη ώρα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Παρέμβαση με πανό για τα Τέμπη μπροστά από τη Βουλή
12 Φεβρουαρίου, 2025