Μερομήνια 2022: Σκάει κάτι «περίεργο» – Ανατροπή με τον καιρό του Πάσχα

Μερομήνια 2022: Ανατροπή δεδομένων για το Πάσχα 2022. Ποιες είναι οι τελευταίες εκτιμήσεις…

Πριν απ’ όλα, να πούμε ότι τα Μερομήνια έχουν αποδειχθεί διαχρονικά σημαντικό εργαλείο για την παρατήρηση του καιρού!

Είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για ολόκληρο τον χρόνο.

Σχετικά με τις ημέρες του Πάσχα, όλα δείχνουν ότι πάμε για γιορτές με όχι τόσο καλές συνθήκες!

Μερομήνια 2022: Ανατροπή με τον καιρό του Πάσχα

Τα φαινόμενα γίνονται πιο ήπια από 6 έως 13 Απριλίου που ο καιρός θα είναι βροχερός, όπως επίσης και για το διάστημα από 14 έως 20 του μήνα.

Εάν επαληθευτούν τα Μερομήνια μάλλον Πάσχα θα κάνουμε με άσχημο καιρό, καθώς από 21 έως 30 Απριλίου, μέσα στο Πάσχα δηλαδή, όλα δείχνουν κακοκαιρία (γκρίζα σύννεφα από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά και δυτικά προς νότο και ανατολικά προς δυτικά).

Ο Μάιος μπαίνει με κακοκαιρία, μπουρίνια και καταιγίδες το διάστημα από 1 έως 5 του μήνα.

Ο καιρός καλυτερεύει από 6 έως 20, αλλά ανήμερα του Αγίου Κωνσταντίνου, δηλαδή από 21 Μαΐου έως 31 του μήνα, προβλέπονται βροχές και ισχυροί άνεμοι.

Μερομήνια 2022: Τι είναι τα Μερομήνια και πώς μπορούμε να μάθουμε τον καιρό που θα κάνει έναν ολόκληρο χρόνο

Τα Μερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για όλο τον ερχόμενο χρόνο. Η διαδικασία είναι απλή. Παρατηρούμε τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μια αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών.

Δηλαδή, η πρώτη ημέρα θα μας πει για τον καιρό του Αυγούστου, η δεύτερη για του Σεπτεμβρίου, η τρίτη για του Οκτωβρίου κ.ο.κ.

Μερομήνια 2022: Τα μερομήνια και η μετεωρολογία

Τα “μερομήνια” αμφισβητούνται από την επίσημη μετεωρολογία, η οποία υποστηρίζει ότι μακροχρόνιες προβλέψεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν.

Έχει όμως πολυάριθμους υποστηρικτές ανάμεσα στους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και γενικά τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην ύπαιθρο.

Συχνά, ακόμη και επιστήμονες δείχνουν ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα που βγάζουν τα “μερομήνια”.

Για το πότε ξεκινάμε να παρατηρούμε τις ημέρες, οι γνώμες διίστανται. Κάποιοι ξεκινούν να παρατηρούν τα ημερομήνια από την 1η Αυγούστου έως και την 12η Αυγούστου, ενώ άλλοι ξεκινούν με το παλιό ημερολόγιο, ήτοι από τις 14 Αυγούστου έως και τις 25 Αυγούστου.

Προσέχουν δε τις καιρικές συνθήκες ολόκληρου του εικοσιτετράωρου. Αν ας πούμε, στις 18 Αυγούστου, βρέχει το βράδυ, τότε τις τελευταίες μέρες του Δεκέμβρη θα έχει άσχημο καιρό.

Λόγω αρχαιότητας της μεθόδου, η πιθανή σωστή παρατήρηση είναι η δεύτερη (δηλαδή από τις 14 Αυγούστου).

Μερομήνια 2022: Πως ερμηνεύονται

Όταν έχει αέρα, ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα είναι άστατος.

Όταν υπάρχουν άσπρα σταθερά σύννεφα, ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα έχει βροχές.

Όταν υπάρχουν άσπρα σύννεφα που τρέχουν ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα είναι χιονιάς.

Όταν υπάρχουν σκούρα σύννεφα ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα είναι κρύος.

Όταν ο ουρανός είναι καθαρός, ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα είναι καλός.

Πάσχα στο χωριό χωρίς απαγόρευση κυκλοφορίας μετά από δύο χρόνια

Το Πάσχα στο χωριό πλησιάζει για το 2022 και μετά από δύο χρόνια οι πόλεις αναμένεται να αδειάσουν. Μετά τους περιορισμούς και την απαγόρευση κυκλοφορίας τα περασμένα χρόνια φαίνεται ότι το 2022 θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό κανονικά, προφανώς με ελάχιστα μέτρα και με 50 νεκρούς τη μέρα.

Άλλωστε οι νεκροί από τον κορονοϊό και όλο το θέμα της Πανδημίας περνάει πλέον στα… χαμηλά. Ανεξάρτητα ακόμα και από το γεγονός ότι το 40% των ανθρώπων στις ΜΕΘ είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Τα μέτρα για το Πάσχα 2022

Όπως είναι ξεκάθαρο η κυβέρνηση δεν θέλει καμία απαγόρευση για το Πάσχα. Θέλει να τελειώνουμε με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και όλοι να ξεχυθούν για Πάσχα, ενώ οι τουρίστες για το ελληνικό καλοκαίρι.

Βέβαια η Ομικρον 2 σαρώνει όλη την Ελλάδα και όσοι δεν αρρώστησαν, περνάνε τώρα τη δική τους δοκιμασία…

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων στην τελευταία της εβδομαδιαία συνεδρίαση, την περασμένη Τετάρτη, εισηγήθηκε ομόφωνα να μην προχωρήσει μέχρι το τέλος Απριλίου καμία χαλάρωση αναφορικά με τους διαγνωστικούς ελέγχους (testing), την ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού για την είσοδο σε χώρους ή τη συμμετοχή σε δραστηριότητες και τη χρήση της προστατευτικής μάσκας. Έβαλαν ως ορόσημο για την άρση την Πρωτομαγία.

Όμως κανείς δεν ξέρει ποιες είναι οι τελικές προθέσεις της κυβέρνησης που αναζητά παραθυράκι για να ακυρώσει όλα τα μέτρα για ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους.

Σε ό,τι αφορά, δε, το πιστοποιητικό εμβολιασμού έχει ζητηθεί από την Επιτροπή εισήγηση για αλλαγή του χρόνου ισχύος, με βάση τη σύσταση της Κομισιόν. Δηλαδή να είναι 9μηνη η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού και 6μηνη εκείνη του πιστοποιητικού νόσησης για τους πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση απαγορεύσεις για το Πάσχα στο χωριό δεν θα υπάρχουν. Επίσης στις Εκκλησίες θα πηγαίνουν ελεύθερα, όπως και τώρα, οι πιστοί τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Κυριακή του Πάσχα.

Μόνο μέτρο για τις Εκκλησίες θα είναι η μάσκα.

Ο κίνδυνος στο δρόμο για το Πάσχα

Τον κίνδυνο του εφησυχασμού ως προς την αντιμετώπιση του κορονοϊού τόνισε ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», μιλώντας στην ΕΡΤ, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι ο ιός δεν έχει πει την τελευταία του λέξη.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αυτό που έχει αλλάξει, είναι ότι η υγειονομική κατάσταση είναι τέτοια που μπορούμε να ανταποκριθούμε, όχι ότι μας ευχαριστεί, είμαστε και εμείς εξουθενωμένοι, υπάρχουν πολλές μολύνσεις στο προσωπικό μας, παρ’ όλα αυτά ανταποκρινόμαστε. Δεν μας ικανοποιεί όμως ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων και ο μεγάλος αριθμός των θανάτων.

Δεν έχουμε καταφέρει να σπάσουμε την αλυσίδα της διασποράς, που ξεκινάει από τα μικρά παιδιά, επεκτείνεται στους μεγαλύτερους, με τραγικές συνέπειες στους ηλικιωμένους. Για να συμβεί αυτό χρειάζονται δραστικά μέτρα, οριζόντια μέτρα, ευτυχώς σταμάτησε η κουβέντα περί χαλάρωσης των μέτρων».

Συνεχίζοντας ο κ. Καπράβελος τόνισε ότι:

«Στη χώρα μας έχουμε στρέψει την προσοχή μας στα εμβόλια και στην τέταρτη δόση για να αυξήσουμε την ανοσία. Δυστυχώς και εκεί υπάρχει μία φθίνουσα πορεία της προστασίας των εμβολίων, γι’ αυτό βλέπουμε και αυτά τα αποτελέσματα, αφού το 40% των διασωληνωμένων είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Δηλαδή με δύο δόσεις, λίγοι έκαναν την τρίτη δόση.

Φαίνεται ότι έχουμε συνθηκολογήσει με τον ιό και έχουμε συνηθίσει αυτό τον ανεπίτρεπτο αριθμό θανάτων. Φαίνεται να ελέγχεται η πίεση στο σύστημα Υγείας, όμως η ανησυχία όλων είναι ότι καταγράφονται νέα στελέχη, ο ιός δεν έχει πει την τελευταία του λέξη».

Τέλος, επισήμανε πως «Μπορεί ο κόσμος να έχει κουραστεί με όλα αυτά τα περιοριστικά μέτρα, αλλά το καλοκαίρι και το φθινόπωρο περιμένουμε εξελίξεις και αν συνεχιστεί αυτή η νοοτροπία που περιγράψαμε, ότι εμείς έχουμε κουραστεί, ποιες μάσκες και ποια εμβόλια, νομίζω ότι θα έχουμε τα ίδια με τα προηγούμενα σφοδρότατα κύματα.

Ως προς τον καιρό που λέγαμε ότι θα βοηθήσει, τα ίδια λέγαμε και πέρυσι και ήρθε η μετάλλαξη Δέλτα, η πανδημία δεν έχει τελειώσει, ή δεν έχει βρεθεί το “μαγικό” εμβόλιο να κάνουμε μία δόση και να πούμε ότι τελειώσαμε. Ο ιός μπορεί να μας προλάβει και να μας δημιουργήσει πολλά προβλήματα».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Στέφανος Κασσελάκης: Είμαι Έλληνας του εξωτερικού που προσφέρει στην πατρίδα
20 Ιανουαρίου, 2025
Τσιάρας: Υπάρχει βούληση για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα
20 Ιανουαρίου, 2025
Μητσοτάκης: Αναγκαία η δημιουργία ενός είδος Ταμείου Ανάκαμψης για την κοινή ευρωπαϊκή άμυνα
20 Ιανουαρίου, 2025
Ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη
20 Ιανουαρίου, 2025
Πέθανε ο ντράμερ των Panx Romana, Δημήτρης Δημητράκας
20 Ιανουαρίου, 2025
Τσουκαλάς: Θα ζητήσει συγγνώμη η κυβέρνηση για τους πολίτες που επωμίστηκαν αύξηση 50% στα ασφάλιστρά τους από το 2020;
20 Ιανουαρίου, 2025
Ο Πούτιν συγχαίρει τον Τραμπ πριν από την ορκωμοσία
20 Ιανουαρίου, 2025
O Καπουτζίδης τρόλαρε τους τέσσερις coaches του «Τhe Voice»
20 Ιανουαρίου, 2025
ElvalHalcor: Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας και Βράβευση Δωρητών στο Κέντρο Υγείας Οινοφύτων
20 Ιανουαρίου, 2025
Οι Χούθι λένε ότι στοχεύουν μόνο σκάφη που συνδέονται με το Ισραήλ
20 Ιανουαρίου, 2025