This handout picture released by the Israeli army on April 18, 2024 shows Israeli soldiers operating in the Gaza Strip amid continuing battles between Israel and the Palestinian militant group Hamas. (Photo by Israeli Army / AFP) / === RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Handout / Israeli Army' - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS ==

Μέση Ανατολή: Αποδίδουν οι διπλωματικές πιέσεις στο Ισραήλ – Δύο φορές ματαίωσε τα αντίποινα στο Ιράν, στρέφεται στη Ράφα

Στη Μέση Ανατολή και στην αντίδραση του Ισραήλ μετά την επίθεση με drones που δέχτηκε από το Ιράν το περασμένο Σάββατο, είναι εστιασμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και Βρετανία, επιβεβαιώνουν την πρόθεση του Τελ Αβίβ για χτύπημα εντός του Ιράν, ενώ η Τεχεράνη διαμηνύει πως η παραμικρή κίνηση, θα τύχει σφοδρής αντίδρασης. Σε εξέλιξη βρίσκεται διπλωματικός μαραθώνιος, προκειμένου να αποτραπεί ανάφλεξη, η οποία θα έχει ολέθριες επιπτώσεις για όλη την περιοχή. Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί αμερικανικό δημοσίευμα που αναφέρει ότι δύο φορές την περασμένη εβδομάδα ματαίωσε το Ισραήλ τα στρατιωτικά αντίποινα στο Ιράν, γεγονός που αν ισχύει δείχνει ότι αποδίδουν οι διπλωματικές πιέσεις προς το Ισραήλ.

«Το Ισραήλ προετοιμάστηκε και στη συνέχεια ματαίωσε τα αντίποινα εναντίον του Ιράν για τουλάχιστον δύο νύχτες την περασμένη εβδομάδα», σύμφωνα με ρεπορτάζ του ABC Νews, γεγονός που αν επιβεβαιωθεί δείχνει τις έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που γίνονται μεταξύ της κυβέρνησης του Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ξένων αξιωματούχων και ιδίως των Ηνωμένων Πολιτειών.