Μέση ανατολή: Δραματικές στιγμές – «Πράσινο φως» για χερσαία εισβολή του Ισραήλ – Live εικόνα από Γάζα

Φαίνεται ότι όλα είναι έτοιμα για τη χερσαία εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με το ABC News, που μίλησε το βράδυ της Πέμπτης με αξιωματούχο του Ισραήλ, ο στρατός έχει λάβει το «πράσινο φως» να εισβάλλει στη Γάζα «όποτε είναι έτοιμος».

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών Nir Barakat ανέφερε ότι η διάσωση των ομήρων και οι παράπλευρες απώλειες αμάχων αποτελούν θέματα δευτερευούσης σημασίας, με προτεραιότητα να δίνεται στην καταστροφή της Χαμάς.

«Ακόμα κι αν αυτό πάρει έναν χρόνο», ανέφερε ο υπουργός. «Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να φέρουμε τους ομήρους πίσω ζωντανούς, αλλά η πρώτη και τελευταία προτεραιότητα παραμένει η διάλυση της Χαμάς», συμπλήρωσε. Ερωτώμενος για το δίκτυο των τούνελ της Χαμάς, ο αξιωματούχος σημείωσε ότι αυτές θα γίνουν «το μεγαλύτερο νεκροταφείο του κόσμου».

O Μπενιαμίν Νετανιάχου βρέθηκε νωρίτερα κοντά στους στρατιώτες του 51ου τάγματος και του 13ου επίλεκτου τάγματος πεζικού, που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

«Θα νικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις» είπε ο Νετανιάχου και πρόσθεσε: «Ολόκληρο το έθνος του Ισραήλ στέκεται πίσω σας. Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε σαν λιοντάρια και θα δώσουμε βαρύ πλήγμα στους εχθρούς μας, ώστε να πετύχουμε την τελική νίκη». Μάλιστα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανέβασε και σχετικό βίντεο στο Twitter, το οποίο συνοδεύει με τη φράση: «Μαζί με τους μαχητές. Όλα έτοιμα».

«Θα είμαστε ακριβείς και θανατηφόροι και θα συνεχίσουμε μέχρι να ολοκληρώσουμε την αποστολή», είπε νωρίτερα και ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, καλώντας όλους τους Ισραηλινούς στρατιώτες να είναι σε εγρήγορση για την χερσαία επίθεση.

1524 παιδιά νεκρά από τις επιθέσεις του Ισραήλ  

Τουλάχιστον 3.785 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 12.493 τραυματίστηκαν κατά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Από τον συνολικό απολογισμό 1.524 νεκροί ήταν παιδιά και 1.000 γυναίκες, όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ασράφ αλ Κούντρα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι 44 υγειονομικοί εργαζόμενοι σκοτώθηκαν στη Γάζα ενώ τέσσερα νοσοκομεία είναι εκτός λειτουργίας και 14 υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας έχουν επίσης σταματήσει τη λειτουργία τους.

Δεν υπάρχουν αποθέματα φαρμάκων σε κανένα από τα νοσοκομεία στη Γάζα, είπε ο ίδιος και έκανε έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να επισπεύσει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.