Μέση Ανατολή: Περισσότεροι από 80 οι νεκροί από την έναρξη των συγκρούσεων

Συνεχίζεται το σκηνικό πολέμου στη Μέση Ανατολή. Η Χαμάς εκτόξευσε εκατοντάδες πυραύλους στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της νύχτας σε απάντηση στον ισραηλινό βομβαρδισμό στην πόλη της Γάζας. Παλαιστινιακές πηγές κάνουν λόγο για περισσότερους από 80 νεκρούς από την έναρξη των συγκρούσεων τη Δευτέρα.

Άλλη μια νύχτα σφοδρών βομβαρδισμών στην πόλη της Γάζας.

Είχε προηγηθεί το χθεσινό ολοήμερο ισραηλινό σφυροκόπημα της Λωρίδας της Γάζας. Πολυώροφα κτίρια, ανάμεσά τους και πύργος που στέγαζε μέσα ενημέρωσης της Χαμάς στην πυκνοκατοικημένη πόλη κατέρρευσαν.

Μπαράζ ρουκετών και από τη Γάζα στο Ισραήλ.

Είναι η απάντηση της Χαμάς για τις χθεσινές επιδρομές στην πόλη της Γάζας, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν υψηλόβαθμα στελέχη της οργάνωσης.

Το Ισραήλ έκλεισε το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ και ανακοίνωσε ότι όλες οι επιβατικές πτήσεις θα γίνονται από και προς το αεροδρόμιο Ραμόν στα νότια της χώρας. Στο προάστιο της πόλης Πετάχ Τίκβα παλαιστινιακή ρουκέτα έπληξε πολυκατοικία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι στέλνει ανώτατο διπλωμάτη στη Μέση Ανατολή με στόχο την αποκλιμάκωση.

Στη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης Παλαιστίνιοι πέταξαν πέτρες εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών, οι οποίοι απάντησαν με σφαίρες. Ίδια εικόνα και στη Βηθλεέμ.

Στην Μπέιτ Γιαμ Ισραηλινοί έβγαλαν με τη βία έναν Παλαιστίνιο από το αυτοκίνητο του. Μετά από άγριο ξυλοδαρμό τον εγκατέλειψαν αβοήθητο στο δρόμο.

Στην πόλη Λοντ, που από χθες έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, Παλαιστίνιοι έβαλαν φωτιά σε συναγωγή και επιτέθηκαν σε Ισραηλινούς.

Παρά τις διεθνείς εκκλήσεις για αποκλιμάκωση, η βία που έχει εξαπλωθεί σχεδόν παντού για την ώρα φαίνεται ασυγκράτητη.