«Μετά τη δολοφονία πήγα…» – Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της Χαλκίδας

Όλα όσα έγιναν εκείνη την Παρασκευή μέσα στο σπίτι, όταν μπήκε για να κλέψει τα χρήματα που είχε μάθει πως υπήρχαν και σκότωσε τη μητέρα της φίλης του. Τη μάνα μιας γυναίκας που γνώριζε από παιδί και εκείνο το πρωινό, είχαν πάει μαζί για καφέ και συζητούσαν.

Η κόρη της 63χρονης γυναίκας που δολοφονήθηκε παραμένει σε σοκ. Τα όσα αποκαλύπτονται δεν ήταν δυνατόν ποτέ, όπως λέει, να περάσουν από το μυαλό της.

«Την ημέρα της δολοφονίας είχαμε πάει μαζί για καφέ. Εκείνη την ημέρα έμαθε ότι η μητέρα μου θα ήταν μόνη της κάποιες ώρες και του είπα ότι ευτυχώς έχει συνέλθει γιατί εκείνος πίστευε ότι θα ήταν στην κατάσταση που την είχε αφήσει, δηλαδή κατάκοιτη. Του το διευκρίνισα ότι σηκώνεται πλέον κανονικά μόνη της με το ”πι”».

Είναι Παρασκευή 17 Μαΐου. Ο 39χρονος πίνει καφέ με την κόρη της 63χρονης, μαθαίνει πληροφορίες και από το μυαλό του περνούν οι ίδιες σκέψεις. «Σκέφτηκα ότι θα ήταν εύκολο και δεν θα με καταλάβαινε κανείς».

Οι δυο τους συζητούν, με την κόρη της άτυχης γυναίκας να δέχεται ερωτήσεις και ανυποψίαστη να απαντά δίνοντας κρίσιμα στοιχεία.

«Μου είπε ότι έχει άτομο να την προσέχει όσο εκείνη είναι στη δουλειά και ότι αφήνει το κλειδί του σπιτιού μέσα σε μία γλάστρα. Πιο παλιά μου είχε πει ότι μάζευε κάτι οικονομίες στο σπίτι. Ήμουν σε κακή οικονομική κατάσταση, σκέφτηκα ότι αν έπαιρνα τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι θα με βοηθούσαν έστω και λίγο».

Η ανατριχιαστική ομολογία για το στυγερό έγκλημα

Η κόρη της 63χρονης πιάνει δουλειά το μεσημέρι. Φεύγει από το σπίτι στις 12:30. Ο 39χρονος βρίσκεται ήδη στην περιοχή, έτοιμος να εισβάλει στο διαμέρισμα.

Παρέμεινε στο διαμέρισμα για 20 λεπτά, όπως ανέφερε στους αστυνομικούς. Σε αυτό το διάστημα σκότωσε την 63χρονη και βούτηξε ορισμένα από τα χρήματα που υπήρχαν.

«Άνοιξα την πόρτα και ξαφνικά είδα από πίσω την κυρία Μαρία όρθια με το “πι” .Τότε τα έχασα, θόλωσα και σκέφτηκα “με πιάσανε”. Τράβηξα την κυρία Μαρία από το χέρι και την έσπρωξα από τις σκάλες. Αυτή έπεσε περίπου μέχρι τη μέση της σκάλας .Το “πι” έμεινε έξω από την πόρτα. Εκείνη φώναζε: “Βοήθεια, Σταύρο, τι κάνεις; Σταύρο, σε αγαπάω”. Τότε πήγα στην κουζίνα, άνοιξα τα συρτάρια και πήρα ένα μαχαίρι που βρήκα. Θυμάμαι ήταν μεγάλο. Κατέβηκα, έσπρωξα ξανά την κυρία Μαρία και έφτασε στο τελευταίο σκαλί».

Η 63χρονη τον εκλιπαρεί να σταματήσει αλλά ο 39χρονος συνεχίζει. Η ομολογία του, στους αστυνομικούς είναι ανατριχιαστική.

«Μου μίλαγε ακόμα και επειδή είχα φοβηθεί ότι θα μας ακούσουν τη χτύπησα με το μαχαίρι στο λαιμό στο πλάι, αρκετές φορές για να σταματήσει. Δεν θυμάμαι πόσες φορές τη χτύπησα. Μόλις σταμάτησε να μιλάει, γύρισα στο διαμέρισμα και έψαξα για τα λεφτά».

Τα χρήματα όπως ανέφερε, τα βρήκε μετά τη δολοφονία, μέσα σε ένα κουτί που υπήρχε ντουλάπα. Λίγα μόνο μέτρα από τη γυναίκα που μόλις είχε σκοτώσει.

«Δεν ήξερα τι να κάνω. Βγήκα από το σπίτι, έβαλα ξανά τα κλειδιά στη θέση τους στη γλάστρα, πήρα μαζί μου το μαχαίρι και έφυγα με το αμάξι μου. Πήγα στο σπίτι μου. Έκατσα λίγο και κάπνισα, καθώς δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που είχα κάνει».

«Πήγα για κούρεμα μετά τη δολοφονία»

Όπως είπε στους αστυνομικούς, τα ρούχα του δεν πρόδιδαν το έγκλημα που είχε διαπράξει όταν έφυγε από το σπίτι.

«Πήγα για κούρεμα και πήρα και την ασφάλεια για το αμάξι. Τα ρούχα μου δεν λερώθηκαν καθόλου από το αίμα. Δυστυχώς, έτσι έγιναν τα πράγματα».

Οι πρώτες κρίσιμες μέρες περνούν και ο 39χρονος σκέφτεται ότι μπορεί τελικά να αποφύγει τη σύλληψη. Το τραγικό λάθος που έγινε αρχικά, όταν ο θάνατος της γυναίκας αποδόθηκε σε δυστύχημα από πτώση, τον έκαναν να ελπίζει.

«Γύρισα αργά το βράδυ στο σπίτι και από αυτά που είδα – γιατί τα είχαν ”καθαρίσει” οι αστυνομικοί – κατάλαβα ότι δεν είναι ένα απλό χτύπημα, τα αίματα είχαν πεταχτεί στους τοίχους», ανέφερε η κόρη του θύματος.

Φως στο έγκλημα αρχίζει να ρίχνει η ιατροδικαστική εξέταση, τρεις μέρες μετά τη δολοφονία. Αρχικά οι 5 μαχαιριές στον αυχένα της 63χρονης δεν είχαν εντοπιστεί.

«Από την πρώτη ημέρα που έγινε το κακό νιώθω πολύ άσχημα. Περίμενα κάθε ημέρα πότε θα έρθετε να με βρείτε».

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης πηγαίνει στην κηδεία της γυναίκας που σκότωσε, στέκεται απέναντι από την κόρη και τις επόμενες μέρες προσπαθεί να μάθει πληροφορίες για την πορεία της έρευνας.

«Τα τελευταία χρόνια τα οικονομικά μου δεν πάνε και πολύ καλά. Υπάρχουν περίοδοι που δύσκολα τα φέρνω βόλτα. Όλα αυτά ξεκίνησαν όταν άρχισα να παίζω τζόγο, στοίχημα στο ίντερνετ. Υπήρχαν περίοδοι που έχανα πολλά λεφτά στο στοίχημα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αφήνω απλήρωτους λογαριασμούς και οι επόμενοι να έρχονται διπλοί και μετά το πράγμα δεν μαζευόταν. Για να καταλάβετε, μου είχαν κόψει και το ρεύμα και το σύνδεσα μόνος μου».

Ο 39χρονος που ομολόγησε το στυγερό έγκλημα, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί μεθαύριο. Με την τοπική κοινωνία στη Χαλκίδα να παραμένει ανάστατη και την κόρη της 63χρονης γυναίκας σε σοκ, από τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών.