Μετά το καλοκαίρι ο νέος εκλογικός νόμος για τις εθνικές εκλογές

O Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, γνωστοποίησε ότι μετά το καλοκαίρι θα κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση ο νέος εκλογικός νόμος για τις εθνικές εκλογές.

«Δεν υπάρχει» είπε «κανένας λόγος μέσα στον Αύγουστο να κάνουμε κάτι τέτοιο, αλλά προετοιμαζόμαστε. Ο στόχος μας είναι να φέρουμε έναν εκλογικό νόμο αναλογικό, αλλά ταυτόχρονα ο εκλογικός νόμος πρέπει να διευκολύνει τον σχηματισμό κυβερνήσεων για να υπάρξει πολιτική σταθερότητα στη χώρα. Θα τον συζητήσουμε με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Θα τον συζητήσουμε με την κοινωνία, με στόχο να πετύχουμε τις μέγιστες δυνατές συγκλίσεις και συναινέσεις».

Ο υπουργός δεν απέκλεισε αλλαγές και στο σχετικό άρθρο του Συντάγματος, στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης που είναι σ΄εξέλιξη, έτσι ώστε να ισχύσουν από τις επόμενες και όχι μεθεπόμενες εκλογές. «Δεν θέλω αυτή τη στιγμή να αποκλείσω οτιδήποτε. Ασφαλώς στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης θα μπορούσε να συζητηθεί αυτό το θέμα, θα μπορούσε και να μη συζητηθεί. Είναι ένα θέμα ανοιχτό, να το δούμε» είπε χαρακτηριστικά.