Ο MVP του περσινού Final Four επιστρέφει στην Ευρώπη και υπογράφει 2,5ετές deal με τον Παναθηναϊκό, μετά από έντονο παρασκήνιο διαπραγματεύσεων.
Σημαντική ενίσχυση πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός, καθώς ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε την απόκτηση του Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις, ενεργοποιώντας μια ηχηρή μεταγραφική κίνηση. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ επιστρέφει στην Ευρώπη και θα αγωνιστεί με τα «πράσινα», μετά τη λύση της συνεργασίας του με τους Μιλγουόκι Μπακς και την απουσία ενδιαφέροντος από ομάδες του NBA.
Αρχικά, ο Χέιζ-Ντέιβις είχε απορρίψει την πρόταση του Παναθηναϊκού, ωστόσο οι «πράσινοι» συνέχισαν την προσπάθεια και εκμεταλλεύτηκαν τις εξελίξεις με άλλους διεκδικητές του. Η συμφωνία δεν προχώρησε ούτε με τη Χάποελ Τελ Αβίβ, λόγω της αβεβαιότητας γύρω από το μέλλον του Δημήτρη Ιτούδη, ούτε με τη Φενέρμπαχτσε, η οποία δεν ανέβασε την οικονομική της πρόταση. Έτσι, ο Παναθηναϊκός έκανε την τελική κίνηση και εξασφάλισε τον παίκτη για 2,5 χρόνια.
Το συμβόλαιο του 31χρονου φόργουορντ φέρεται να αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ για την υπόλοιπη σεζόν και τις δύο επόμενες αγωνιστικές περιόδους. Την είδηση επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μέσω Instagram, δηλώνοντας: «Πολύ θα ήθελα να είμαι κάτω στο Σούνιο, μαζί με τον Φρι, αλλά βαριέμαι να κατέβω κάτω τέτοια ώρα. Ο αθλητής Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις για τα επόμενα 2,5 χρόνια θα αγωνίζεται στην ομάδα του Παναθηναϊκού».
Ο Χέιζ-Ντέιβις αναμένεται στην Αθήνα εντός των επόμενων ημερών για να ολοκληρώσει τις τυπικές διαδικασίες και να ενσωματωθεί στο σύνολο του Εργκίν Αταμάν. Στην καριέρα του στη Euroleague έχει φορέσει τις φανέλες των Ζάλγκιρις, Μπαρτσελόνα και Φενέρμπαχτσε, με την οποία κατέκτησε την περσινή διοργάνωση και αναδείχθηκε MVP του Final Four. Τη σεζόν 2024-25 είχε κατά μέσο όρο 16,7 πόντους, 5,3 ριμπάουντ, 1,7 ασίστ και 1,1 κλεψίματα.















