Μετακινήσεις: Πόσους έχουν γυρίσει πίσω οι αστυνομικοί – Επικές δικαιολογίες

Η επιχείρηση «Πάσχα στην πόλη» της αστυνομίας βρίσκεται από χθες σε πλήρη εξέλιξη. 10.000 ένστολοι σε όλη την Ελλάδα με συνεχείς ελέγχους, drones, ελικόπτερα και μπλόκα σε διόδια και κεντρικούς οδικούς άξονες, θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν τις εξορμήσεις των πολιτών από τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ο έλεγχος γνησιότητας των πιστοποιητικών όσων θα επιχειρήσουν να ταξιδέψουν θα είναι άκρως σχολαστικός, ενώ για τους παραβάτες προβλέπονται πολύ αυστηρά πρόστιμα. Σχετικές ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα ισχύουν για το Πάσχα, αναμένεται να κάνει το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
Το σχέδιο της αστυνομίας για ασφαλές Πάσχα στην πόλη, για να μην γίνει διασπορά του ιού στην επαρχία έχει ξεκινήσει. Οι άντρες της τροχαίας ελέγχουν τα έγγραφα των οδηγών που φτάνουν στα διόδια της Ελευσίνας.

Εκτός από τους σταθμούς των διοδίων οι άντρες της τροχαίας θα ελέγχουν και τους παραδρόμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στην ημέρα με υπουργική απόφαση αναστέλλεται η συγκομιδή προϊόντων ως αιτία μετακίνησης, ενώ για θέματα υγείας θα απαιτείται έγγραφο μόνο από δημόσια δομή.

Η μετάβαση σε κηδεία θα γίνεται μόνο με ληξιαρχική πράξη θανάτου ενώ για μετάβαση σε μόνιμη κατοικία με το Ε9 η μετάβαση θα είναι εφάπαξ και χωρίς επιστροφή.

Σε όσους επιχειρήσουν να μετακινηθούν χωρίς λόγο τις ημέρες του Πάσχα το πρόστιμο είναι 300 ευρώ, και 500 σε οποίον επιχειρήσει μετακίνηση τοπική η διαπεριφερειακή με ψευδή βεβαίωση.

Πόσους έχουν γυρίσει πίσω οι αστυνομικοί

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Τροχαία, από τις 06:00 έως τις 11:30 το πρωί της Παρασκευής στους ελέγχους που έγιναν στα διόδια της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου 30 πολίτες ήταν αυτοί που επιχείρησαν να φύγουν από το κλεινόν άστυ δίχως να μπορούν να δικαιολογήσουν την μετακίνησή τους και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν,. Αντίστοιχα στην Αθηνών – Λαμίας βρέθηκαν 12 οδηγοί οι οποίοι επίσης αναγκάστηκαν σε επιστροφή.

Οι έλεγχοι αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες αφού δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση με πιο αυστηρά μέτρα και «τσουχτερά» πρόστιμα.

Απίστευτες δικαιολογίες στα διόδια

Πολύ αυξημένη ήταν από νωρίς το πρωί η κίνηση στα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών, ενώ υπήρχαν και διάφορες ευφάνταστες δικαιολογίες, με τις οποίες οι οδηγοί θέλησαν να εξηγήσουν τον λόγο της μετακίνησής τους.

Οι λόγοι της μετακίνησης εκτός νομού ποικίλουν, καθώς κάποιοι υποστηρίζουν ότι σπεύδουν προς την Πελλοπόνησο για τα πλημμυρισμένα σπίτια τους ή συναγερμούς που χτυπάνε, ενώ άλλοι για να βρουν εργασία ή να αγοράσουν αυτοκίνητο.

Άλλος οδηγός ισχυρίστηκε ότι πάει να μαζέψει ελιές με τον ένστολο να είναι καλά πληροφορημένος και να του απαντά ότι η περίοδος συγκομιδής έχει λήξει.

-Ad-