Μετακινήσεις: Τι να προσέξετε σήμερα – Προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι

Με εξαιρετική δυσκολία γίνεται η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους και παντού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Όλοι οι δρόμοι στο κεντρικό αλλά και στο ενδιάμεσο οδικό δίκτυο είναι παγωμένοι και σε αρκετά σημεία τους υπάρχουν αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν από τη σφοδρή χιονόπτωση.

Στη Μεσογείων γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε μία λωρίδα κυκλοφορίας και στα δυο ρεύματα. Καλύτερη είναι η εικόνα στην Λ. Κηφησίας καθώς υπάρχουν λιγότερα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Δύσκολη είναι η κυκλοφορία μέχρι στιγμής στην οδό Κατεχάκη και στη λεωφόρο Κανελλοπούλου μέχρι και το ύψος των οδών Πίνδου και Κοκκινούλου. Κατά τμήματα δύσκολη στην κυκλοφορία είναι και η Λ. Βουλιαγμένης αν και ο δρόμος είναι σχετικά βατός μετά το πέρασμα και των εκχιονιστικών μηχανήματων. Στους γύρω δρόμους απαραίτητες είναι οι αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες.

Κανονικά διεξάγεται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, πάντα με χρήση αλυσίδων. Ωστόσο έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στις περιφερειακές Υμηττού και Αιγάλεω.

Στην κυκλοφορία έχει αποδοθεί και η Εθνική Οδός Αθηνών -Λαμίας αλλά ισχύει η διακοπή κυκλοφορίας για τα βαρέα οχήματα από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη και προς τα Οινόφυτα.

Προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι για τις μετακινήσεις

«Προς το μεσημέρι – απόγευμα θα έχουμε και διαστήματα με ηλιοφάνεια» λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης που επισημαίνει ότι ώρα με την ώρα τα φαινόμενα θα εστιάζονται κυρίως στα νότια τμήματα της Εύβοιας και την Κρήτη η οποία θα βρεθεί σε κλοιό κακοκαιρίας τουλάχιστον μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης.

Αυτή όμως η εξέλιξη δεν σημαίνει ότι θα δώσει και λύση στα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί καθώς οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν με αποτέλεσμα το χιόνι να μετατραπεί σε πάγο. «Θα χρειαστούν ίσως και μέρες για να λιώσει το χιόνι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρουσάκης και ζήτησε προσοχή σε όσους μετακινηθούν ακόμη και με τα πόδια.

«Σήμερα οι νιφάδες του χιονιού περιορίζονται στα βουνά. Έχουμε χιονόνερα στις χαμηλές περιοχές, αλλά δεν έχουμε το κακό το χθεσινό. Όσο περνούν οι ώρες θα αρχίσουν να φτιάχνουν τα πράγματα. Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην Πεντέλη, στην Πάρνηθα, στα υπερβόρεια προάστια. Έχουμε και χιονοκαταιγίδες στη Βοιωτία. Οι ανηφοριές στο Κολωνάκι, στον Βύρωνα, στου Παπάγου, θα είναι δύσκολα τα πράγματα πολύ, θα παγώσει το χιόνι. Από Πέμπτη – Παρασκευή θα φτιάξουν τα πράγματα στους δρόμους, οι κεντρικοί δρόμοι πιστεύω θα τους ανοίξουν» σημειώνει από την πλευρά του ο Τάσος Αρνιακός.