Μετακίνηση από νομό σε νομό: Τα χιονοδρομικά άρουν την απαγόρευση

Η άρση της μετακίνησης από νομό σε νομό ο επόμενος στόχος της κυβέρνησης.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αρθεί το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό, με στόχο το άμεσο άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων, αφήνει ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης,

Απαραίτητη προϋπόθεση να δώσουν το πράσινο φως οι ειδικοί, με βάση την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Το θέμα θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

«Έχει συζητηθεί στην επιτροπή η μετακίνηση από νομό σε νομό. Ένα από τα πλάνα που έχουμε είναι, αν το επιτρέψει και η επιδημία, είναι να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα, γιατί είναι μια εποχική δραστηριότητα και δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς μετακίνηση» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης στον Skai.

Το βλέμμα της κυβέρνησης είναι στραμμένο στην αγορά, η οποία άνοιξε ξανά σήμερα.

Αν περάσει το «cash test» με την πανδημία, τότε θα δώσει χώρο και σε άλλες δραστηριότητες να ανοίξουν.

Στην κυβέρνηση θεωρούν δεδομένο πως το άνοιγμα της οικονομίας θα επιφέρει κάποια αύξηση στο επιδημιολογικό φορτίο, όμως εκτιμούν πως εφόσον τηρηθούν οι οδηγίες προς τις επιχειρήσεις και τους πολίτες, η κατάσταση θα είναι ελέγξιμη.

Στη «μάχη» ρίχνεται και η ΕΛΑΣ, η οποία αναλαμβάνει την επιτήρηση στους κεντρικούς δρόμους

Τέλη του μήνα θα επανεξεταστεί και το θέμα της επιστροφής στα θρανία των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, κι αφού πρώτα οι ειδικοί μελετήσουν τα δεδομένα που προκύπτουν από το άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων.

Η εστίαση δεν είναι του παρόντος. Θα εξεταστεί όταν θα έχει εμβολιαστεί ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού και σε κάθε περίπτωση θα λειτουργήσει στον εξωτερικό χώρο των εστιατορίων και των καφέ, με την βοήθεια θερμαντικών σωμάτων.