Μετακίνηση εκτός νομού: Δύο σενάρια για το Πάσχα – Οι τυχεροί που θα ταξιδέψουν

Μετά το λιανεμπόριο και τα σχολεία, το μεγάλο ερώτημα στην κοινωνία αφορά το αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από Νομό σε Νομό για τις ημέρες του Πάσχα.

Όλα δείχνουν πως η ημερομηνία κλειδί για τις μετακινήσεις, τόσο για να επιτραπούν οι διαδημοτικές και τις καθημερινές όσο κυρίως και για αυτές που θα αφορούν στο Πάσχα, θα είναι η 15η Απριλίου.

Εκεί θα υπάρχει μια πιο σαφής εικόνα για το πως εξελίσσεται η πανδημία, κατά πόσο έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί αλλά και πόσο έχουν βοηθήσει στον έλεγχο και τη διαχείριση της κατάστασης τα self test που θα αρχίσουν να διατίθενται από τις 8 Απριλίου στους μαθητές σε πρώτη φάση και το επόμενο διάστημα σε εργαζόμενους και γενικό πληθυσμό.

Τα δυο σενάρια για το πώς θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό

Σε κάθε περίπτωση, τα σενάρια για το Πάσχα είναι δυο, όπως αναφέρθηκε και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN. Το πρώτο αναφέρει πως θα μπορούν να μετακινηθούν εκτός νομού όσοι θα μπορούν να αποδείξουν ότι πηγαίνουν σε εξοχική κατοικία. Αυτό θα γίνεται με την επίδειξη του Ε9.

Το δεύτερο σενάριο, αναφέρει πως είναι πιθανό να επιτραπεί η μετακίνηση σε άτομα που έχουν κάνει και τις δυο δόσεις του εμβολίου. Αυτό θα αποδεικνύεται με σχετικό έγγραφο, στο οποίο θα είναι εμφανές και το αν έχει περάσει το διάστημα που απαιτείται μετά τη δεύτερη δόση έτσι ώστε να έχει λειτουργήσει το εμβόλιο και να παρέχει ανοσία στον εμβολιαζόμενο.