Μετακίνηση εκτός νομού: Πώς θα γίνονται τα ταξίδια σε επαρχία, νησία

Σήμερα ανακοινώνεται ο «οδικός χάρτης» για την περαιτέρω άρση των περιορισμών ενόψει της 15ης Μαΐου.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας αναμένεται να μεταφερθεί στις 12.30 βοηθώντας περαιτέρω την εστίαση, ενώ θα έρθει και η οριστική κατάργηση των sms. Επίσης, αναμένεται το τέλος του click away και του click in shop.

Oσον αφορά τις υπερτοπικές μετακινήσεις, σύμφωνα με την «Καθημερινή», σχεδιάζεται η επίδειξη self test για τα νησιά να είναι υποχρεωτική και να υπάρχει «ισχυρή σύσταση» για τις μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα, με δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Εμμέσως πλην σαφώς το προανήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός, όταν είπε πως οι σημερινές ανακοινώσεις θα εξηγούν «τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν οι συμπολίτες μας να ταξιδεύουν εντός της Ελλάδας, ειδικά ως προς τις μετακινήσεις από και προς τα νησιά».

Τέλος, αύριο Πέμπτη θα υπάρξουν αναλυτικές ανακοινώσεις από τον Χάρη Θεοχάρη για το άνοιγμα του τουρισμού, ενώ, όπως έχει γίνει γνωστό, στις 17 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, στις 21 Μαΐου θα ξεκινήσουν τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 75% και μία εβδομάδα αργότερα, στις 28 Μαΐου, θα επανεκκινήσουν τα θεάματα σε υπαίθριους χώρους μόνο για καθήμενους με ποσοστό πληρότητας 50%.