Μετακίνηση Από νομό σε νομό: Πότε επιτρέπεται

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την παράταση του lockdown σε όλη τη χώρα μέχρι την 1η Φεβρουαρίου.

Όπως είπε, για μια εβδομάδα παρατείνεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 21:00 μέχρι τις 05:00, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η αποστολή SMS για τη μετακίνηση και η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων με τις εξαιρέσεις που ισχύουν μέχρι σήμερα.

Πότε επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού
Οι μετακινήσεις εκτός νομού απαγορεύονται με τις εξαιρέσεις να είναι πολύ συγκεκριμένες.

Ειδικότερα, μπορούν να μετακινούνται κατ’ αυτόν τον τρόπο όσοι εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν στον οποίο διαμένει η οικογένειά τους και θέλουν να την επισκεφθούν και αν ελεγχθούν από την Αστυνομία, θα πρέπει να επιδείξουν το Ε1 και το Ε9.

Παράλληλα, σήμερα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε μια ειδική πρόβλεψη για τους φοιτητές που θέλουν να ξενοικιάσουν τα σπίτια τους.

«Οι φοιτητές που επιθυμούν να μετακινηθούν για να αποδεσμεύσουν κάποιο μισθωμένο ακίνητο, θα μπορούν να το κάνουν στο πλαίσιο μετακίνησης συνολικής διάρκειας έως τριών ημερών (72 ωρών) με απαραίτητο δικαιολογητικό τη λήξη του σχετικού μισθωτηρίου από το TAXIS» επεσήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Επιπλέον, δικαίωμα μετακίνησης σε άλλο νομό έχουν, επίσης, οι πολίτες για τους παρακάτω λόγους:

-Ad-
  • Υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.
  • Τελετής, π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού, και πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.
  • Επικοινωνίας γονέων με τα παιδιά τους, που αφορά διαζευγμένους ή εν διαστάσει γονείς.
  • Μετάβασης στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την ΑΑΔΕ ή με το Ε1.