Μετακίνηση εκτός νομού: Τα 6 έγγραφα-τρικ που ελέγχουν στα διόδια – «Τέλος» βεβαιώσεις από Εργάνη

Κωδικός «Εξοδος Πάσχα» για την Ελληνική Αστυνομία που εκπονεί ήδη σχέδιο για να μπλοκάρει επίδοξους εκδρομείς που θα επιχειρήσουν να σπάσουν τον κλοιό των απαγορεύσεων για να κάνουν Πάσχα στο χωριό.

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν ήδη από χθες με τους άνδρες της τροχαίας να γυρίζουν πίσω πολίτες που επιχείρησαν να περάσουν τα διόδια της Ελευσίνας . Από αύριο ισχυρή θα είναι η παρουσία της αστυνομίας σε διόδια αλλά και παραδρόμους στις Εθνικές οδούς ενώ σαρωτικοί θα είναι οι έλεγχοι και εντός των τοιχών καθώς καθόλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας θα μπορούμε να πάμε στις εκκλησίες αλλά μόνο στις περιοχές που μένουμε.

Το μεγάλο επιχειρησιακό σχέδιο της ελληνικής αστυνομίας για να αποτρέψει την έξοδο των κατοίκων από τις πόλεις προς την επαρχία έχει μπει ήδη σε εφαρμογή σε ολόκληρη την χώρα. Ο στόχος ξεκάθαρος. Κανείς δεν θα κάνει Πάσχα στο χωριό.

Η κυβέρνηση έχει τονίσει σε όλους τους τόνους ότι και το φετινό Πάσχα θα το περάσουμε στα σπίτια μας, ζητά υπομονή και δείχνει την 15η Μάϊου ως την ημερομηνία που θα απελευθερωθούν οι μετακινήσεις για τους πολίτες.

Ο σχεδιασμός της αστυνομίας περιλαμβάνει εκατοντάδες μπλόκα κατά μήκος των εθνικών οδών, σε όλους τους παράδρομους – στα λιμάνια και τα πορθμεία της χώρας καθώς όπως υπενθυμίζεται οι θαλάσσιες μεταφορές δεν έχουν απελευθερωθεί

Να σημειωθεί ότι μέχρι και την Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και την Μ. Παρασκευή ισχύουν οι απαγορεύσεις για τις διαδημοτικές μετακινήσεις. Εκτός του δήμου κατοικίας οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν Το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.

Αλλαγές έχουμε και το ωράριο κυκλοφορίας έτσι την Μεγάλη εβδομάδα η κυκλοφορία θα επιτρέπεται από τις 5 το πρωί έως τις 10 το βραδύ ενώ από την δευτέρα του Πάσχα που ανοίγει επισημά και η εστίαση το ωράριο διαμορφώνεται από τις 5 το πρωί μέχρι και τις 11 το βράδυ.

Στο μικροσκόπιο όλες οι βεβαιώσεις από την Εργάνη για μετακινήσεις εκτός περιφέρειας

Ήδη στην αντίληψη της αστυνομίας έχουν υποπέσει διάφορα τρικ τα οποία πιθανώς κάποιοι να επιστρατευόσουν για να φύγουν από τις πόλεις.

-Ad-

Αυτά, σύμφωνα με το MEGA είναι:

  • Βεβαιώσεις Μέλη ΔΣ.
  • Ελεύθεροι επαγγελματίες
  • Τεχνικά επαγγέλματα
  • Αγροτικές εργασίες
  • Χειρόγραφα για βοήθεια σε ηλικιωμένο
  • Χρήση SMS
  • Συμβολαιογραφικές πράξεις

Πώς θα κλείσει ο κλοιός

Αυτή την ώρα η κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα να καταργήσουν τέτοια βεβαιώσεις που έρχονται μέσα από την ΕΡΓΑΝΗ, να κλείσει δηλαδή η ΕΡΓΑΝΗ για κάποιες ή όλες τις κατηγορίες.

Μια ακόμα πιθανότητα είναι να γίνει διασταύρωση των στοιχείων με την ΕΡΓΑΝΗ εκ των υστέρων. Οι αρχές θα συλλέξουν τα στοιχεία σε όσους χρησιμοποίησαν τέτοια έγγραφα και θα τα ελέγχουμε μετά.

Για τις περιπτώσεις που κάποιος έχει όντως ανάγκη να μεταφερθεί σε άλλη πόλη για λόγους υγείας θα πρέπει να έχει στην κατοχή του κάποιο έγγραφο.