Μετάλλαξη Δέλτα – Σύψας: Θα είναι πολύ δύσκολο το φθινόπωρο

Σε νέες ζοφερές προβλέψεις για την πορεία του μεταλλαγμένου στελέχους Δέλτα του κορονοϊού προχώρησε ο καθηγητής Νίκος Σύψας, κατά τη διάρκεια επιστημονικού συνέδριου.

«Απίστευτη η μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα»

Ο καθηγητής δήλωσε πως το φθινόπωρο εξαιτίας της απίστευτης μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Δέλτα, όλοι όσοι είναι ανεμβολίαστοι θα κολλήσουν. Συνεπώς, «μετά το φθινόπωρο, θα υπάρχουν οι εμβολιασμένοι που θα είναι προστατευμένοι και θα έχουν την ανοσία που προσφέρει το εμβόλιο και οι ανεμβολίαστοι που θα έχουν κολλήσει και θα έχουν αποκτήσει αντισώματα». Έτσι θα δημιουργηθεί εκτιμά ο κ. Σύψας τείχος ανοσίας και έτσι θα τελειώσουμε με την πανδημία.

Ο ίδιος προειδοποίησε ότι «οι νέες ηλικίες αυτή την στιγμή μολύνονται ταχύτατα», σημείωσε ότι «δεν είναι καλή ιδέα να βγάλουμε τη μάσκα ακόμη κι αν έχουμε εμβολιαστεί», και υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσει ταχύτατα ο εμβολιασμός του πληθυσμού.

Ο κ. Σύψας προσθέτει, ότι το Φθινόπωρο θα ζήσουμε δυστυχώς μια πολύ δύσκολη φάση, αφού όλοι οι ανεμβολίαστοι θα κολλήσουν και συνεπώς θα υπάρξει ένας πολύ μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων που θα καταλήξει στο νοσοκομείο και όπως είπε, ορισμένοι δεν θα τα καταφέρουν.

Τζανάκης: Θα φτάσουμε τα 3.000 κρούσματα την ημέρα

Με τις επισημάνσεις του κ. Σύψα, συμφώνησε και ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης, ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. «Αυτό το κύμα θα χτυπήσει τους ανεμβολίαστους. Όλοι αυτοί θα νοσήσουν», είπε χαρακτηριστικά. «Στην περίπτωση που μπει σε ένα σπίτι, όσοι είναι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν» είπε και υπογράμμισε πως σύντομα τα κρούσματα θα αυξηθούν.

Χαρακτηριστικά πρόβλεψε πως την επόμενη εβδομάδα θα δούμε ημέρες με πάνω από 2.000 κρούσματα, ενώ δεν αποκλείεται να φτάσουμε και τα 3.000 κρούσματα.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Στέλιος Μπουφίδης
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Αεροπορικές επιδρομές ακριβείας του Ισραήλ κατά θέσεων της Χεζμπολάχ – Τα βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι IDF
29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΟΑΣΑ: Νέος συγκοινωνιακός χάρτης της Αττικής για καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Κ. Μητσοτάκης: Μεγάλο ενδιαφέρον διεθνών επενδυτών, εταιριών και οργανισμών για την Ελλάδα, μετά και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τον Λίβανο – Ορατό ενδεχόμενο χερσαίας επίθεσης, αναφορές για επιχειρήσεις στα σύνορα
29 Σεπτεμβρίου, 2024
Ιράν: Πενθήμερο πένθος για τον θάνατο του Νασράλα κήρυξε ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ – Θρήνος στον Λίβανο
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: Νεκρός ηλικιωμένος που καταπλακώθηκε από δέντρο στην Άσσηρο
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Έκανε «περίπατο» με Κέντρικ Ναν και πέρασε στον τελικό του Super Cup
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Θάνατος Νασράλα: Σε αναζήτηση «απάντησης» η Χεζμπολάχ – Σε συναγερμό το Ισραήλ, αναμένει σκληρό ιρανικό χτύπημα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Τροχαίο με νεκρό 70χρονο στην Κρήτη
28 Σεπτεμβρίου, 2024