Μετάλλαξη Όμικρον: Τι δηλώνει ο πρώτος ασθενής στην Ελλάδα

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα Μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού στην Ελλάδα, που βρίσκεται σε καραντίνα στα Χανιά, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open για την μέχρι τώρα πορεία της υγείας του.

Όπως είπε ο ίδιος, ταξίδεψε από τη Νότια Αφρική, όπου ζει μόνιμα, στην Αθήνα και, στη συνέχεια, στα Χανιά, για να περάσει μερικές μέρες με την οικογένειά του. Ο ασθενής 0 της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού είναι εμβολιασμένος και, για την ώρα, ασυμπτωματικός ενώ ανακάλυψε ότι νοσεί, τέσσερις ημέρες μετά την άφιξή του στη χώρα και αφότου έβγαινε αρνητικός στα rapid test που έκανε καθημερινά.

«Το έμαθα για την Όμικρον από τα κανάλια. Κανένας επίσημος οργανισμός δε με ενημέρωσε. Είμαι εμβολιασμένος και αυτή τη στιγμή δεν έχω κανένα σύμπτωμα. Ταξίδευα από Νότια Αφρική για Ελλάδα, και μετά Αθήνα – Χανιά. Έχω κάνει όλα τα απαιτούμενα rapid και pcr τεστ τα οποία ήταν αρνητικά και μετά, στην τέταρτη ημέρα, βγήκα σε ένα rapid θετικός», ανέφερε ο ίδιος.

Γκάγκα: Τα εμβόλια φαίνεται ότι καλύπτουν και τη μετάλλαξη Όμικρον

Παρά τη σταθεροποίηση που εμφανίζεται στον αριθμό των κρουσμάτων, η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει μεγάλη, καθώς είναι αυξημένες οι εισαγωγές, τόνισε απόψε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Όπως προέβλεψε, θα συνεχιστεί η πίεση στο ΕΣΥ και χαρακτηριστικά ανέφερε ότι στη Bόρεια Ελλάδα, οι γιατροί και οι νοσηλευτές υπερβαίνουν πλέον τον εαυτό τους.

Αναφερόμενη στο πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον, είπε ότι θα δούμε κι άλλα κρούσματα, ενώ μιλώντας για τον ασθενή με την Όμικρον, είπε ότι βρίσκεται στο σπίτι του και παρακολουθείται από τους γιατρούς. «Να είμαστε εμβολιασμένοι και να περιορίσουμε τις επαφές μας για να ελεγχθεί η πανδημία», τόνισε η κ. Γκάγκα, η οποία εξήγησε ότι φαίνεται ότι ο εμβολιασμός καλύπτει και την παραλλαγή Όμικρον.

-Ad-