Μεταμορφώστε το σπίτι σας μέσα από την έξυπνη επιλογή φωτισμού!

Η δυναμική των φωτιστικών θα σας εντυπωσιάσει…

Ο φωτισμός δεν χρησιμεύει αποκλειστικά για να μας εξυπηρετεί στην καθημερινότητά μας. Στους όρους του Interior design έχει τη δυναμική να μεταμορφώσει κάθε σπίτι και να του χαρίσει προσωπικό στιλ και ταυτότητα. «Διαχωρίζει» ενιαίους χώρους, πραγματοποιεί statement, τονίζει την αρχιτεκτονική και δημιουργεί την ατμόσφαιρα που θέλετε να έχετε στο εκάστοτε δωμάτιο. Αυτά είναι τα τέσσερα στρατηγικά βήματα που θα σας βοηθήσουν να εκμεταλλευτείτε σωστά τον φωτισμό με στόχο να ανανεώσετε τον προσωπικό σας χώρο

Δημιουργήστε Ζώνες Περιοχών

Σε μία ανοιχτή διάταξη του σπιτιού, με ενιαίους χώρους, όπως για παράδειγμα η κουζίνα με το καθιστικό ή ένας διάδρομος που οδηγεί στα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού, μπορείτε εύκολα να υποδείξετε τις διαφορετικές λειτουργίες τους με τη σωστή χρήση του φωτισμού. Εξετάστε τη χρήση των φωτιστικών και την τοποθέτηση τους και χρησιμοποιήστε φωτιστικά οροφής, επιτραπέζια και επιτοίχια. Ένας έξυπνος τρόπος για να τραβήξετε την προσοχή είναι να τονίσετε με μικρούς προβολείς- σποτ αντικείμενα διακόσμησης και τέχνης.

Δώστε ταυτότητα στο χώρο σας

Να θυμάστε πως με τον φωτισμό μπορούμε να δημιουργήσουμε τη σχεδιαστική ταυτότητα του χώρου μας. Έτσι, επιλέξτε ένα σημείο του σπιτιού σας -ο ιδανικός χώρος είναι αυτός της τραπεζαρίας-, και δοκιμάστε να το διακοσμήσετε με ένα εντυπωσιακό κρεμαστό φωτιστικό. Είναι σημαντικό να εξισορροπήσετε τα μεγάλα φωτιστικά στοιχεία με μικρότερα, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο διαφορετικά επίπεδα που αυξάνουν την αίσθηση της ζεστασιάς και εξασφαλίζουν αρμονία στην ατμόσφαιρα σπιτιού.

Αναδείξτε την αρχιτεκτονική του σπιτιού

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φωτισμό για να μετατρέψετε τα αρχιτεκτονικά στοιχειά του σπιτιού σας -σκάλες ή κάποιο άλλο δομικό στοιχείο, όπως μία κολώνα-, και να το μετατρέψετε σε ένα εντυπωσιακό σημείο του χώρου, αναδεικνύοντας μικρές λεπτομέρειες και τονίζοντας το σχήμα και τη δομή του.

Δημιουργήστε την κατάλληλη ατμόσφαιρα

Στη διαμόρφωση ενός χώρου ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που πρέπει να σκεφτούμε αρχικά είναι η χρήση που θα έχει το κάθε δωμάτιο, έτσι ώστε να αποφασίσουμε και το είδος του φωτισμού που θα χρησιμοποιήσουμε. Εάν δηλαδή πρόκειται να είναι ένας χώρος συγκέντρωσης, ένας χώρος χαλάρωσης ή και τα δύο. Αυτό είναι το πρώτο βήμα που θα μας οδηγήσει στη σωστή επιλογή του φωτισμού.

Πηγή: masroom.gr

Το MASROOM είναι μία πλατφόρμα creative consultation με δημιουργικές συμβουλές σχεδιασμού εσωτερικού χώρου και διακόσμησης για το σπίτι ή τον επαγγελματικό χώρο.