Meteo: Τοπικές βροχές και καταιγίδες την Τρίτη 13/2 – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από το Meteo τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και ανατολικά. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά και νότια. Άνεμοι έως 6 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024 αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως σε τμήματα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη και τη Δυτική Ελλάδα. Στα υπόλοιπα τμήματα υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βορειονατολικής χώρας πάνω από τα 1300 περίπου μέτρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 0 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 17-18 βαθμούς Κελσίου, στα Επτάνησα από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου και στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Βορειοδυτικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές τις απογευματινές ώρες κυρίως στα νότια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια του νομού θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15-16 βαθμούς Κελσίου.