Μέτρα… Πολυτεχνείου από Μ. Σάββατο έως Δευτέρα του Πάσχα

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί έχουν επωμιστεί την υλοποίηση όλων των επιχειρησιακών σχεδίων αποτροπής διασποράς του ιού το κρίσιμο εορταστικό τριήμερο, θυμίζοντας μέτρα… Πολυτεχνείου.

Περίπου 1.250 αστυνομικοί θα περιπολούν ανά βάρδια με 150 περιπολίες ανά Αστυνομική Διεύθυνση της Αττικής. Ολο το αστυνομικό προσωπικό θα έχει ως αρμοδιότητες αρχικά τη διακριτική, αλλά εμφανή, επιτήρηση ιερών ναών και κοιμητηρίων σήμερα Μεγάλη Παρασκευή και αύριο Μεγάλο Σάββατο.

Κομβικό ρόλο στο αστυνομικό σχέδιο έχει η αύξηση των ελέγχων άσκοπης μετακίνησης, με το πρόστιμο να διπλασιάζεται στα 300 ευρώ, μαζί με την αφαίρεση άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας, από τις 21:00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έως και τις 00:00 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα.

Το Σάββατο της Ανάστασης και την Κυριακή του Πάσχα θα εξελιχθούν τα σχέδια αποτροπής υπεράριθμων συναθροίσεων για «μαγειρίτσα» και «σουβλιστό αρνί-κοκορέτσι», αντίστοιχα, σε «κρυφές» αυλές, πιλοτές και ταράτσες.

Οι αστυνομικοί που θα περιπολούν έχουν λάβει εντολές να έχουν «νύχτα-μέρα» αναμμένους φάρους και να προβαίνουν παροδικά σε ηχητικά σήματα όταν χρειάζεται προκειμένου να δηλώνουν την παρουσία τους. Αρχικό επίκεντρο των ελέγχων είναι οι… 1.700 εκκλησίες που βρίσκονται σε όλη την Αττική και κυρίως οι περίπου 100 που είναι στην Αθήνα. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής εκτιμούν πως δεν θα υπάρξουν οργανωμένες συναθροίσεις πιστών έξω από ιερούς ναούς, αλλά δεν αποκλείουν κάποιες αυθόρμητες, που θα αφορούν την περιφορά του Επιταφίου και την αφή του Αγίου Φωτός. Σημειώνεται πως με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας αποφασίζεται η παράταση ισχύος των περιοριστικών μέτρων στους χώρους λατρείας έως και τις 28 Απριλίου 2020.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος