Μετρό: Τι λέει η κατασκευάστρια κοινοπραξία για τη βοηθητική σήραγγα της Γραμμής 4

Διευκρινίσεις σχετικά με την κατασκευή σήραγγας της Γραμμής 4 του Μετρό στην περιοχή της Λεωφόρου Κατεχάκη, δίνει η ανάδοχος κοινοπραξία ΑΒΑΞ Α.Ε. – GHELLA SpA – ALSTOM TRANSPORT S.A. τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η κατασκευή της βοηθητικής σήραγγας, που συνδέει την κύρια σήραγγα με τον επίσταθμο ΓΝΑ, προχωρά σύμφωνα με τον σχεδιασμό, χωρίς παρεκκλίσεις και με πλήρη τήρηση των τεχνικών και ασφαλιστικών προδιαγραφών.

Συγκεκριμένα, από την κατασκευάστρια κοινοπραξία διευκρινίζεται ότι:

  • Δεν υπάρχει καμία γεωμετρική παρέκκλιση από την εγκεκριμένη χάραξη. Προφανώς και η σήραγγα κατασκευάζεται στην προβλεπόμενη από τη μελέτη θέση.
  • Σε ό,τι αφορά τις εργασίες εκσκαφής, επισημαίνεται ότι αυτές εκτελούνται εξαρχής κατά τη συνήθη πρακτική, με απόλυτη προσήλωση στην ασφάλεια και με γνώμονα την τεχνική αρτιότητα. Η μεθοδολογία κατασκευής είναι σύμφωνη με τις διεθνείς προδιαγραφές και στο πλαίσιο της εγκεκριμένης μελέτης.
  • Κατά τη συστηματική παρακολούθηση των επιφανειακών καθιζήσεων έχει διαπιστωθεί ότι αυτές είναι σε τιμές πολύ χαμηλότερες των επιτρεπόμενων ορίων.

«Συνεχίζουμε την εκτέλεση του μεγαλύτερου δημόσιου έργου στην Ελλάδα, με αίσθημα περηφάνιας για την προσπάθεια των εργαζομένων μας και με γνώμονα την ασφάλεια και την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση του έργου» τονίζουν πηγές της κοινοπραξίας.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Eπιστολή Τριαντόπουλου στον πρόεδρο της Προανακριτικής: Επιθυμώ να με κρίνει απευθείας η Δικαιοσύνη
18 Μαρτίου, 2025
Με υπουργική απόφαση του Ν. Δένδια παραχωρείται σε Δικαστές και Εισαγγελείς το δικαίωμα πρόσβασης στα στρατιωτικά νοσοκομεία
18 Μαρτίου, 2025
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Η δημοσκοπική άνοδος της Πλεύσης Ελευθερίας μας γεμίζει με ευθύνη
18 Μαρτίου, 2025
Λευκός Οίκος: Ξεκίνησε η συνομιλία Τραμπ με Πούτιν – «Πηγαίνει καλά»
18 Μαρτίου, 2025
Κουσουλός για Πισπιρίγκου: Ξέρετε τι έχω υποστεί; – Κάτι Dr. Lion έπιαναν στο στόμα τους τα παιδιά μου
18 Μαρτίου, 2025
Βέροια: Χαμός στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου – «Θα σου αστράψω μία»
18 Μαρτίου, 2025
Τέμπη: Νέα ηχητικά ντοκουμέντα από το χάος στο σιδηρόδρομο
18 Μαρτίου, 2025
Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Ιστορική στιγμή η εκλογή του αρχιεπισκόπου Αλβανίας στην πορεία της Εκκλησίας
18 Μαρτίου, 2025
Παύλος Κοντογιαννίδης για την «Αστερομάτα»: Κάποιοι υπερεθνικιστές νομίζουν ότι θα κάνουμε επανάσταση από τη Eurovision
18 Μαρτίου, 2025
«Βόμβα» Γαλεντέρη για υπόθεση Πισπιρίγκου: «Ζήτησαν να την υποστηρίξω – Είπαν “αν αθωωθεί θα μας θαυμάζει όλη η Ελλάδα”»
18 Μαρτίου, 2025