Μεξικό: Αρχίζει την ανάπτυξη 10.000 στρατιωτών στα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες

Το Μεξικό άρχισε σήμερα την ανάπτυξη 10.000 στρατιωτών στα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως υποσχέθηκε χθες, σε αντάλλαγμα για την αναστολή της απειλής της Ουάσιγκτον να επιβάλει τελωνειακούς δασμούς 25% στα μεξικανικά προϊόντα, ανακοίνωσε η πρόεδρός του Κλαούντια Σεϊνμπάουμ.

«Έχουμε αρχίσει ήδη να στέλνουμε (τους στρατιώτες)» δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού κατά τη διάρκεια της πρωινής συνέντευξης Τύπου.

Η αρχηγός του κράτους διευκρίνισε ότι οι στρατιώτες είχαν αναπτυχθεί εντός των Πολιτειών, οι οποίες «δεν έχουν τόσα προβλήματα ασφάλειας». «Πρόκειται για μια ανάπτυξη που δεν αφήνει την υπόλοιπη χώρα χωρίς ασφάλεια».

Ο μεξικανικός Τύπος κάνει λόγο από σήμερα το πρωί για την επιστράτευση στρατιωτών και μελών της Εθνοφρουράς προς διάφορες πόλεις στα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως η Τιχουάνα και η Ματαμόρος.

Το Γαλλικό Πρακτορείο παρατήρησε επίσης σχεδόν 300 στρατιώτες στο αεροδρόμιο της Μέριντα, στη νότια Πολιτεία Γιουκατάν.

Τη Δευτέρα, οι δύο πρόεδροι ανακοίνωσαν σχεδόν ταυτόχρονα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέστειλαν για έναν μήνα την εφαρμογή των τελωνειακών δασμών, οι οποίοι πρόκειται να αυξήσουν κατά 25% την τιμή επί των εισαγωγών από το Μεξικό, αρχής γενομένης από σήμερα.

Σε αντάλλαγμα, το Μεξικό δεσμεύτηκε να στείλει 10.000 στρατιώτες στα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες «για να σταματήσουν τη ροή της φαιντανύλης (θανατηφόρου οπιοειδούς) και των παράτυπων μεταναστών» στις ΗΠΑ.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Συνελήφθη για κατοχή κοκαΐνης ο γιος του Μάικλ Τζόρνταν
4 Φεβρουαρίου, 2025
Συντάξεις: Δυσάρεστα νέα αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Δυσάρεστα νέα αν έχετε τόση σύνταξη
4 Φεβρουαρίου, 2025
Άνυδρος: Εντυπωσιακά πλάνα από drone
4 Φεβρουαρίου, 2025
Βίντεο από τη στιγμή των πυροβολισμών σε σχολείο στη Σουηδία
4 Φεβρουαρίου, 2025
Χαρδαλιάς: Αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα η πρόσβαση των πολιτών σε σύγχρονα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης
4 Φεβρουαρίου, 2025
Τζιτζικώστας: «Να διασφαλίσουμε ότι η ναυτιλία παραμένει παράγοντας στην παγκόσμια οικονομία μας»
4 Φεβρουαρίου, 2025
Γκανάς: Αν σπάσει κάποιο ρήγμα στην Άνυδρο μπορεί να δώσει σεισμό 6 Ρίχτερ
4 Φεβρουαρίου, 2025
Η στιγμή που ο Χρήστος Μάστορας επιχειρεί να διαφύγει από το αστυνομικό μπλόκο για να γλιτώσει το αλκοτέστ
4 Φεβρουαρίου, 2025
Δικαστικό θρίλερ με νοσηλεύτρια που καταδικάστηκε για τις δολοφονίες 7 βρεφών
4 Φεβρουαρίου, 2025
Χαμάς: «Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη φάση της συμφωνίας με το Ισραήλ»
4 Φεβρουαρίου, 2025