Σύψας: Μία ανάσα από το lockdown στην Αττική – Τι μέτρα θα περιλαμβάνει

Ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σϋψας, απευθύνει έκκληση στους πολίτες για την αυστηρή τήρηση των μέτρων, προκειμένου να αποτραπεί αυτό το ενδεχόμενο.

Ο καθηγητής Νίκος Σύψας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, στην Αττική.

Πόσο κοντά είμαστε; Τι θα περιλαμβάνει; Τι θα ανατρέψει τα δεδομένα;

«Είμαστε πολύ κοντά», είπε αρχικά ο κ. Σύψας και πρόσθεσε: «Η Αττική βρίσκεται στον λεγόμενο «πορτοκαλί συναγερμό». Δηλαδή ένα βήμα πριν τον «κόκκινο». Ελπίζουμε να επιδράσουν τα μέτρα που πήραμε πριν από μερικές μέρες ούτως ώστε να μην φθάσουμε στο «κόκκινο». Αν ο κάθε πολίτης κάνει το σωστό, δεν θα πάμε στο «κόκκινο» για να μην χρειαστεί να πάρουμε τα καταστροφικά μέτρα για την οικονομία μας».

Για να σπεύσει στη συνέχεια να εξηγήσει τι μορφή θα έχει. «Όσον αφορά στο lockdown, το οποίο απεύχομαστε όλοι, διότι θα ήταν καταστροφικό για όλη την κοινωνία. Αν φθάσουμε σε μία τέτοια περίπτωση, τότε αυτό το lockdown θα περιλαμβάνει περιορισμό στις μετακινήσεις. Δηλαδή θα έχουμε κλείσιμο μικρών επιχειρήσεων, κλείσιμο της εστίασης, των σχολείων. Θα έχουμε απαγόρευση μετακινήσεων ειδικά των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων για να μην έχουμε διασπορά ιδίως στο κέντρο της Αθήνας και στα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Σύψας: