Μια οφειλόμενη συγγνώμη στον κύριο Χρήστο Κοράκη

Στις 16/11/2020 το newsique μεταδίδοντας την είδηση του θανάτου του πρώην ποδοσφαιρικού παράγοντα Δημήτρη Χειρίδη από κορονοϊό, εκ παραδρομής χρησιμοποίησε φωτογραφία η οποία ανήκει στον Κοράκη Χρήστο, πρόεδρο και ιδιοκτήτη της Μονοπρόσωπης Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία ΜΠΑΡΑΤ Μ.Α.Ε.Β.Ε.

Το newsique δεν είχε ποτέ σκοπό να θίξει τον κ. Κοράκη και για αυτό ζητά συγγνώμη. Η φωτογραφία του Χρήστου Κοράκη έχει αφαιρεθεί από την συγκεκριμένη είδηση.

Το newsique ως οφείλει δημοσιεύει την αναφορά του κ. Χρήστου Νικολάου προς την ιστοσελίδα:

«Αξιότιμοι Κύριοι,

Ονομάζομαι Κοράκης Χρήστος του Νικολάου, είμαι πρόεδρος και ιδιοκτήτης της Μονοπρόσωπης Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία ΜΠΑΡΑΤ Μ.Α.Ε.Β.Ε, με έδρα τις Σέρρες.

Τις τελευταίες ημέρες και συγκεκριμένα από τις 16 Νοεμβρίου 2020 , πληροφορήθηκα από μεγάλο πλήθος ατόμων, ότι στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν δημοσιεύματα που αφορούν τον θάνατο του πρώην ποδοσφαιρικού παράγοντα Δημητρίου Χειρίδη από κορονοϊό (covid-19) συνοδευόμενα από φωτογραφία που απεικονίζει εμένα προσωπικά , ταυτίζοντας με ουσιαστικά με τον θανόντα.

Τα τηλεφωνήματα που δέχτηκα τόσο εγώ ο ίδιος ,όσο και η γυναίκα και τα δύο παιδιά μου ήταν και είναι πραγματικά αμέτρητα από φίλους και γνωστούς για τη διάψευση του δημοσιεύματος .

Προφανώς πέραν του γεγονότος ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ έδωσα άδεια για την επεξεργασία των φωτογραφιών που με απεικονίζουν, η αναστάτωση που προκλήθηκε δημιούργησε στον οικογενειακό μου αλλά και επαγγελματικό μου κύκλο τη χειρότερη δυνατή ανησυχία, διότι στην ουσία δημοσιεύσατε τον θάνατό μου, ενώ εγώ ζω.
Επειδή σύμφωνα με τον Ν 4624/2019: Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 (753009) η εικόνα του προσώπου που αποτελεί στοιχείο της προσωπικότητάς του προστατεύεται απόλυτα. Καταρχήν, δεν επιτρέπεται η λήψη της εικόνας ενός προσώπου (φωτογράφηση, κινηματογράφηση, προβολή), η παρουσίαση της φωτογραφίας του σε τρίτους και η αναπαραγωγή ή η διάθεση της στο κοινό είτε με έκθεση σε κοινή θέα.  Η αποτύπωση ή εμφάνιση ή προβολή της εικόνας κάποιου, χωρίς τη συναίνεση του, προσβάλλει την προσωπικότητα του, δηλαδή το δικαίωμα του στην εικόνα του. Στη συγκεκριμένη μάλιστα περίπτωση θίγεται απόλυτα η τιμή και η αξιοπρέπεια μου , καθόσον με ταυτίσατε με ένα πρόσωπο(ο θανών)με συγκεκριμένο (βαρύ) ποινικό παρελθόν.

Επειδή έχω υποστεί μεγάλη ηθική βλάβη και δημιουργήθηκε εύλογη ανησυχία στους οικείους μου, δεδομένου και της γενικής κατάστασης που επικρατεί με την πανδημία.

Επειδή προμηθευτές και πελάτες της Εταιρίας μου ακύρωσαν τις παραγγελιές τους, μέχρι να επιβεβαιώσουν το γεγονός και απευθύνθηκαν σε ανταγωνίστριες Εταιρίες.

Σας παρακαλώ όπως αναδημοσιεύσετε τη συγκεκριμένη είδηση , αφού αφαιρέστε την φωτογραφία μου και αποκαταστήσετε την αλήθεια , προβαίνοντας ταυτόχρονα και σε δήλωση συγνώμης .

Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος μου, ενδεικτικά σας αναφέρω την εισαγωγή της υπόθεσης με καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων όσο και στα πολιτικά δικαστήρια για την χρηματική μου ικανοποίηση από την προσβολή της προσωπικότητας μου».