Μία σύλληψη και τέσσερις δικογραφίες για πορνογραφία ανηλίκων στην Αττική

H Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από μεγάλη διαδικτυακή έρευνα, εντόπισε χρήστες του διαδικτύου οι οποίοι είχαν αποκτήσειπρόσβαση σε διάφορους ιστότοπους και κατείχαν πλήθος αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Μάλιστα σε μία περίπτωση προέκυψε ότι ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση συνομιλούσε διαδικτυακά με 14χρονο το έτος 2017 και αντάλλαξαν φωτογραφίες και μηνύματα ευαίσθητου περιεχομένου.

Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια, στις τρεις περιπτώσεις ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των (3) ημεδαπών στην παράνομη δραστηριότητα, ενώ στην τέταρτη περίπτωση βρέθηκε πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων, πράξη για την οποία ο εμπλεκόμενος ημεδαπός συνελήφθη.

Ολόκληρο το δελτίο τύπου της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος:

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διερευνήθηκαν (4) υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Σχηματίστηκαν (4) δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος (4) ημεδαπών, ο ένας εκ των οποίων συνελήφθη

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διερευνήθηκαν (4) υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου και σχηματίστηκε αντίστοιχος αριθμός δικογραφιών κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος (4) ημεδαπών, ο ένας εκ των οποίων συνελήφθη.

Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο προληπτικών δράσεων για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών δεδομένων που περιήλθαν στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατόπιν ψηφιακής ανάλυσης και ενδελεχούς διαδικτυακής έρευνας, εντόπισε χρήστες του διαδικτύου στην ελληνική Επικράτεια, οι οποίοι κάνοντας χρήση συγκεκριμένων ηλεκτρονικών ιχνών, απέκτησαν πρόσβαση σε διάφορους ιστότοπους και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό πλήθος αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Επιπρόσθετα, σε μία περίπτωση προέκυψε ότι ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση συνομιλούσε διαδικτυακά με 14χρονο το έτος 2017 και αντάλλαξαν φωτογραφίες και μηνύματα ευαίσθητου περιεχομένου.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Ακολούθησε αλληλογραφία με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκόμενων ημεδαπών ενώ προέκυψε και ο τόπος κατοικίας τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν την 16η, 19η και 22α Ιανουαρίου στις οικίες των ημεδαπών, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή,

-(5) κινητά τηλέφωνα,

-κάρτα ψηφιακής αποθήκευσης (SD) και

-(3) κάρτες τηλεφωνικών συνδέσεων (SIM).

Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια, στις τρεις περιπτώσεις ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των (3) ημεδαπών στην παράνομη δραστηριότητα, ενώ στην τέταρτη περίπτωση βρέθηκε πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων, πράξη για την οποία ο εμπλεκόμενος ημεδαπός συνελήφθη.

Τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή, ενώ οι δικογραφίες τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκαν υποβλήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τέμπη – Χούπας: Η Ελληνική δικαιοσύνη δεν έχει εργαλεία για να δικάσει
15 Μαρτίου, 2025
Στις 12:00 η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης, Άνθιμου προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου
15 Μαρτίου, 2025
Έως τους 26 βαθμούς ο υδράργυρος σε όλη τη χώρα, στους 30 βαθμούς θα φτάσει στη βόρεια Κρήτη – Έρχεται και η αφρικανική σκόνη
15 Μαρτίου, 2025
Σερβία: Συλλαλητήριο διοργανώνουν το Σάββατο οι φοιτητές στο Βελιγράδι – Επεισόδια και συλλήψεις το βράδυ της Παρασκευής
15 Μαρτίου, 2025
Ταχύτητα και αποτελεσματικότητα οι προτεραιότητες του πρώτου υπουργικού συμβουλίου
15 Μαρτίου, 2025
«Θρίλερ» με την εξαφάνιση γνωστής εικαστικού – Το κύκλωμα με τα κρυπτονομίσματα και η εταιρεία «φάντασμα» στην Πολωνία
15 Μαρτίου, 2025
Πόρτο Ράφτη: Τρόμος στα χέρια διαρρηκτών για δύο ηλικιωμένους – «Μη μιλήσεις καθόλου, αλλιώς σε σφάξαμε»
15 Μαρτίου, 2025
Βρέθηκε ο 20χρονος που είχε εξαφανιστεί από την Αθήνα – Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
15 Μαρτίου, 2025
Λάρισα: Επεισόδιο με οπαδικά κίνητρα στο κέντρο της πόλης – Του επιτέθηκαν γιατί φορούσε μπλούζα ομάδας
15 Μαρτίου, 2025
Οργισμένος ιερέας έδιωξε πιστό από εκκλησία της Αθήνας επειδή χτύπησε το κινητό του
15 Μαρτίου, 2025