Rescuers work at the Sky Villa Condo that collapsed In Friday's earthquake in Mandalay, Myanmar, Sunday, March 30, 2025. (AP Photo/Thein Zaw)

Μιανμάρ: Θαύμα η διάσωση ενός παιδιού και μιας γυναίκας μετά από 60 ώρες κάτω από τα συντρίμμια – Συγκλονιστικά βίντεο

Το φόβο τους ότι νεκροί από τον καταστροφικό σεισμό των 7,7 Ρίχτερ που έπληξε την Μιανμάρ και την Ταϊλάνδη, πριν από τέσσερις ημέρες θα είναι τελικά πολλές χιλιάδες ακόμη, παρά την κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας εκφράζουν οι ειδικοί. Πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να βρεθούν κι άλλοι επιζώντες στην πάλαι ποτέ Βιρμανία των περίπου 55 εκατομμυρίων κατοίκων. Μέσα στο απόκοσμο σκηνικό ελπίδες γεννούν η διάσωση ενός μικρού παιδιού και μιας γυναίκας έπειτα από 60 ώρες κάτω από τα συντρίμια ξενοδοχείου, αλλά και ενός 24χρονου μετά από 40 ώρες.

Την ίδια ώρα που σωστικά συνεργεία απ’ όλο τον κόσμο καταφθάνουν στην χώρα που αντιμετώπιζε ήδη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση από τον τετραετή εμφύλιο, έκκληση απευθύνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για επείγουσα βοήθεια 8 εκατομμυρίων δολαρίων, ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ, όπου ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον στους 1.700 και οι αγνοούμενοι σε εκατοντάδες. Στη γειτονική Ταϊλάνδη, συνεχίζονται οι έρευνες στα ερείπια του ουρανοξύστη, όπου παραμένουν παγιδευμένοι 76 εργάτες.

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες
Ως ένα μικρό θαύμα αντιμετωπίστηκε η είδηση ότι κινεζικές ομάδες διάσωσης ανέσυραν ένα νεαρό παιδί από τα συντρίμμια στη Μανταλέι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη που είχε παγιδευτεί για πάνω από 60 ώρες. Το παιδί βρέθηκε ζωντανό στο σημείο όπου λίγο νωρίτερα μια γυναίκα είχε διασωθεί από τα σωστικά συνεργεία της Ρωσίας στην πληγείσα περιοχή.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τουρκία: Μποϊκοτάζ στην αγορά κατά της σύλληψης Ιμάμογλου – Διετάχθη εισαγγελική έρευνα
1 Απριλίου, 2025
Κορωπί: Ο 51χρονος με το κατσαβίδι είχε καταδικαστεί για τον βιασμό συντρόφου του – Η εμμονή με δικηγόρο και τα βασανιστήρια σε παιδική ηλικία
1 Απριλίου, 2025
Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στα Άνω Πατήσια
1 Απριλίου, 2025
Τέμπη: Νέοι εξοργιστικοί διάλογοι σταθμαρχών που «εκπαιδεύονται» με γελάκια στις κονσόλες μετά την τραγωδία – «Μην τραβήξει κανείς καμιά φωτογραφία»
1 Απριλίου, 2025
Κακοκαιρία: Η πλημμυρισμένη Πάρος από το διάστημα – Δορυφορική εικόνα
1 Απριλίου, 2025
Γαλλία: Βγαίνει στην αντεπίθεση η Λεπέν – Το καλοκαίρι του 2026 η απόφαση του Εφετείου για την καταδίκη της
1 Απριλίου, 2025
FIRS: Το Νέο Όπλο του Ηνωμένου Βασιλείου κατά της ρωσικής διείσδυσης
1 Απριλίου, 2025
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πάρος και Μύκονος μετά τη σφοδρή κακοκαιρία – Εικόνες καταστροφής
1 Απριλίου, 2025
Η Μόσχα εξετάζει σοβαρά τις προτάσεις των ΗΠΑ για την Ουκρανία, αλλά έχει τις δικές της προτεραιότητες, λέει ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών
1 Απριλίου, 2025
Παύλος Μαρινάκης: Δεν υπάρχει ζήτημα «κίτρινης» ή «κόκκινης» κάρτας σε υπουργούς
1 Απριλίου, 2025