Μιχαηλίδου: «Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχουν ελεγχθεί όλες οι δομές φροντίδας ηλικιωμένων»

«Στην προσπάθειά μας να κρατήσουμε ασφαλείς τις δομές φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων, αξιοποιούμε με μεθοδικότητα τρία πολύ σημαντικά όπλα», τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας σήμερα, μέσω διαδικτύου, στο διεθνές συνέδριο “Olympia Forum Ι”, που οργανώνουν στην Αρχαία Ολυμπία, η εφημερίδα “Πατρίς” και το οικονομικό φόρουμ των Δελφών.

Ειδικότερα, όπως εξήγησε η υφυπουργός, «πρώτον, θεσπίσαμε νέα αυστηρότερα πρωτόκολλα, στα οποία προβλέπουμε με κάθε λεπτομέρεια, τόσο τα προληπτικά μέτρα για τη λειτουργία των δομών, όσο και ειδικά μέτρα για την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων».

Μάλιστα, επεσήμανε, ότι «σε περιπτώσεις συρροής κρουσμάτων έχουμε προβλέψει ακόμη και για την αντικατάσταση προσωπικού στις μονάδες που θα απαιτηθεί».

«Δεύτερον», συνέχισε, «σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, τη Γενική Γραμματεία Προστασίας Καταναλωτή, αλλά και τις αρμόδιες περιφέρειες, διενεργούμε συνεχείς ελέγχους για την τήρηση όλων των μέτρων που έχουν ληφθεί».

«Ο σκοπός των ελέγχων αυτών», όπως είπε, «είναι κατ΄ αρχήν προληπτικός και ήδη διαπιστώνουμε υψηλό επίπεδο συμμόρφωσης, καθώς οι παραβάσεις που εντοπίζονται αφορούν μικρό ποσοστό και φυσικά όπου διαπιστώνονται παραβάσεις επιβάλλονται άμεσα τα νέα αυξημένα πρόστιμα».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Το Κίεβο κατέρριψε 130 ρωσικά drones κατά τη διάρκεια της νύχτας σύμφωνα με την ουκρανική πολεμική αεροπορία
15 Μαρτίου, 2025
Τέμπη – Χούπας: Η Ελληνική δικαιοσύνη δεν έχει εργαλεία για να δικάσει
15 Μαρτίου, 2025
Στις 12:00 η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης, Άνθιμου προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου
15 Μαρτίου, 2025
Έως τους 26 βαθμούς ο υδράργυρος σε όλη τη χώρα, στους 30 βαθμούς θα φτάσει στη βόρεια Κρήτη – Έρχεται και η αφρικανική σκόνη
15 Μαρτίου, 2025
Σερβία: Συλλαλητήριο διοργανώνουν το Σάββατο οι φοιτητές στο Βελιγράδι – Επεισόδια και συλλήψεις το βράδυ της Παρασκευής
15 Μαρτίου, 2025
Ταχύτητα και αποτελεσματικότητα οι προτεραιότητες του πρώτου υπουργικού συμβουλίου
15 Μαρτίου, 2025
«Θρίλερ» με την εξαφάνιση γνωστής εικαστικού – Το κύκλωμα με τα κρυπτονομίσματα και η εταιρεία «φάντασμα» στην Πολωνία
15 Μαρτίου, 2025
Πόρτο Ράφτη: Τρόμος στα χέρια διαρρηκτών για δύο ηλικιωμένους – «Μη μιλήσεις καθόλου, αλλιώς σε σφάξαμε»
15 Μαρτίου, 2025
Βρέθηκε ο 20χρονος που είχε εξαφανιστεί από την Αθήνα – Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
15 Μαρτίου, 2025
Λάρισα: Επεισόδιο με οπαδικά κίνητρα στο κέντρο της πόλης – Του επιτέθηκαν γιατί φορούσε μπλούζα ομάδας
15 Μαρτίου, 2025