Μιχάλης Τσαμάζ: Μήνυμα στους εργαζομένους του Ομίλου ΟΤΕ

Προσωπικό μήνυμα προς όλους τους εργαζομένους του Ομίλου ΟΤΕ, απηύθυνε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Μιχάλης Τσαμάζ, σε συνέχεια της πολυήμερης απεργίας της ομοσπονδίας. Ο Πρόεδρος του ΟΤΕ μίλησε για τα σχέδια της εταιρείας την επόμενη δεκαετία και τις προκλήσεις, που έρχονται κυρίως από το ψηφιακό περιβάλλον.

Τονίζοντας ότι ο συνολικός σχεδιασμός για τον εκσυγχρονισμό του ΟΤΕ την επόμενη δεκαετία είναι ακόμη σε εξέλιξη, ο κ. Τσαμάζ ανέφερε ότι η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο οι δραστηριότητες που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση και την επαφή με τους πελάτες, δηλαδή τεχνικοί πεδίου, τα τηλεφωνικά κέντρα και τα καταστήματα, να λειτουργήσουν ως 100% θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου ΟΤΕ.

Με τον τρόπο αυτό, όπως εξήγησε, θα κερδίσουν μεγαλύτερη ευελιξία, ανεξαρτησία και αυτονομία εντός του Ομίλου, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν νέες υπηρεσίες και να τις πωλούν σε τρίτους.

Όπως σημειώνεται στη σχετική επιστολή, οι αλλαγές αυτές θα δώσουν τη δυνατότητα στην εταιρεία να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, αλλά και να αναπτύξει το προσωπικό της σε νέες ειδικότητες σε διάφορους τεχνολογικούς τομείς.

Μιλώντας για τις προκλήσεις του περιβάλλοντος, οι οποίες, λόγω της τεχνολογίας, είναι πλέον παγκόσμιες, ο επικεφαλής του ΟΤΕ ανέφερε τα παραδείγματα της Motorola, της Kodak και της Thomas Cook, που αντιστάθηκαν στην αλλαγή, με ολέθριες συνέπειες. Σημείωσε δε ότι ο ΟΤΕ θα πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την πρόκληση ενός ψηφιακού παίκτη, που θα κάνει την είσοδό του στην ελληνική αγορά.