«Μικρά παιδιά κάηκαν σοβαρά, ούρλιαζαν, ζητούσαν τους γονείς τους» – Οργή μετά την ισραηλινή επιδρομή στη Τζαμπαλίγια

Οεφιάλτης στη Γάζα δεν έχει τέλος. Ο στρατός του Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι τα αεροσκάφη του πραγματοποίησαν επίθεση στη Τζαμπαλίγια, ενώ το υπουργείο Υγείας που διοικείται από τη Χαμάς και ένας διευθυντής νοσοκομείου δήλωσαν ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση. Εν τω μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι στην επίθεση σκοτώθηκε ανώτερος διοικητής της Χαμάς και προκλήθηκε η κατάρρευση της υπόγειας υποδομής της Χαμάς.

Κρατήρας δημιουργήθηκε στο σημείο από την έκρηξη…

Την ίδια ώρα, η ιατρική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) ανέβασε στο Twitter έναν σύντομο απολογισμό ενός από τους νοσοκόμους που παρείχε επείγουσα φροντίδα στο νοσοκομείο Al Shifa στην πόλη της Γάζας. Οι ΓΧΣ ανέφεραν ότι μετά την αεροπορική επιδρομή στη συνοικία Τζαμπαλίγια, πολλοί τραυματίες αναζήτησαν περίθαλψη στο νοσοκομείο.

«Μικρά παιδιά έφτασαν στο νοσοκομείο με βαθιά τραύματα και σοβαρά εγκαύματα. Ήρθαν χωρίς τις οικογένειές τους», δήλωσε ο Mohammed Hawajreh.

«Πολλά ούρλιαζαν και ζητούσαν τους γονείς τους. Έμεινα μαζί τους μέχρι να βρούμε μια θέση, καθώς το νοσοκομείο ήταν γεμάτο με ασθενείς».

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δήλωσαν τρομοκρατημένοι από την αεροπορική επιδρομή και καταδίκασαν το «τελευταίο επεισόδιο παράλογης βίας», ζητώντας παράλληλα κατάπαυση του πυρός. «Φτάνει πια!».