AP PHOTO

Μιλέι: Με παραπομπή στο Κογκρέσο απειλείται ο πρόεδρος της Αργεντινής

Με παραπομπή στο Κογκρέσο απειλεί τον πρόεδρο Χαβιέρ Μιλέι η αντιπολίτευση της Αργεντινής, επειδή μέσω ανάρτησής του σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης «διαφήμισε» κρυπτονόμισμα το οποίο καταποντίστηκε μέσα σε λίγες ώρες.

Ο Μιλέι συνέστησε δημοσίως την Παρασκευή ένα ελάχιστα γνωστό κρυπτονόμισμα, το Libra, μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter). Η αξία του Libra εκτοξεύτηκε αμέσως στα 5 δολάρια, για να καταποντιστεί λίγες ώρες αργότερα κάτω από το ένα δολάριο.

Το επιμελητήριο της Αργεντινής για την χρηματοοικονομική τεχνολογία αναγνώρισε πως το συμβάν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «τράβηγμα χαλιού» – διαδεδομένη απάτη κατά την οποία ένα νέο κρυπτονόμισμα διαφημίζεται, η αξία του εκτοξεύεται και ακολούθως καταποντίζεται, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να χάνουν τα λεφτά τους.

«Αυτό το σκάνδαλο, το οποίο μας ντροπιάζει διεθνώς, μας υποχρεώνει να κινήσουμε διαδικασία παραπομπής σε βάρος του προέδρου», δήλωσε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Λεάνδρο Σαντόρο.

Ο πρόεδρος Μιλέι διέγραψε την επίμαχη ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ύστερα από λίγες ώρες, το βράδυ της Παρασκευής. Αργότερα δικαιολογήθηκε, λέγοντας ότι διέγραψε το μήνυμα όταν αντιλήφθηκε τι συνέβαινε, υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα. «Δεν γνώριζα λεπτομέρειες», ισχυρίστηκε, «μόλις τις έμαθα, αποφάσισα να μη συνεχίσω να του δίνω δημοσιότητα».

Πηγή: ΑΠΕ

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Kύκλωμα διαφθοράς: Η αναζήτηση βίλας και οι κρυψώνες των 488.000 – Αποκαλυπτικοί διάλογοι στη δημοσιότητα
22 Μαρτίου, 2025
Ανήλικοι ξυλοκόπησαν πατέρα και γιο
22 Μαρτίου, 2025
Στο δικαστικό μέγαρο ο Εκρέμ Ιμάμογλου – Σοβαρά επεισόδια στις μαζικές συγκεντρώσεις
22 Μαρτίου, 2025
Χειροπέδες σε άνδρα που βρέθηκε με πάνω από 195.000 κροτίδες
22 Μαρτίου, 2025
Φρίκη! 130 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα
22 Μαρτίου, 2025
Αττική: Ξεδοντιάστηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών και πλαστογραφίας εγγράφων – Η λεία τους ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ
22 Μαρτίου, 2025
Όπου φύγει – φύγει οι Αθηναίοι για το 3ημερο της 25ης Μαρτίου: 36.000 αυτοκίνητα πέρασαν τα διόδια της Αθήνας
22 Μαρτίου, 2025
Καλάθι του Πάσχα: Συνεχείς έλεγχοι για συγκράτηση των τιμών και διασφάλιση της ποιότητας
22 Μαρτίου, 2025
ΗΠΑ: Τρεις νεκροί και 14 τραυματίες από πυροβολισμούς – Διαφεύγουν οι δράστες
22 Μαρτίου, 2025
Αναστασία Γιάμαλη για τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη: «Δεν είναι η πρώτη φορά που ενοχοποιούνται τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης»
22 Μαρτίου, 2025