«Μην το πείτε στη μαμά μου, τρώμε μία εβδομάδα ρύζι» (vid)

Γροθιά στο στομάχι ήταν το σημείωμα ενός 9χρονου από την Πάτρα. Το σημείωμα του παιδιού ανέβασε στη σελίδα του και το «Φωτεινό Αστέρι» που στηρίζει άπορες οικογένειες με παιδιά έως 16 ετών.

Το παιδί μετέβη με τους γονείς του στην Μη Κερδοσκοπική οργάνωση «Φωτεινό αστέρι» προκειμένου να παραλάβουν ρούχα.

Εκεί ο μικρός κάθισε σε ένα τραπεζάκι που έχουν στην οργάνωση για να απασχολούνται τα παιδιά κι άφησε ένα σημείωμα. «Μην το πείτε στη μαμά μου, τρώμε μία εβδομάδα ρύζι» έγραψε σε ένα χαρτάκι.

Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση στήριξης, καθώς η οικογένεια του αγοριού είναι μια από τις 800 στην Αχαΐα που βοηθούνται για τα προς το ζην από τις δομές του δήμου και την εκκλησία.

Ο Υπεύθυνος της οργάνωσης, Χρήστος Σπηλίπουλος σημείωσε στο LIVE NEWS: «Δεν είναι το μοναδικό παιδί που βιώνει αυτή την κατάσταση. Οι οικογένειες δεν εξωτερικεύουν το πρόβλημά τους»

«Όταν είδαμε το σημείωμα ψάξαμε να βρούμε τη μαμά του και να της δώσουμε επιπλέον τρόφημα σαν μια πρώτη βοήθεια. Να νιώσει το παιδάκι ότι δεν είναι μόνο του στην κοινωνία»

«Να επέμβει η πολιτεία ή όποιος άλλος μπορεί, εμείς το γράμμα το δημοσιοποιήσαμε για να ευαισθητοποίησει τον κόσμο. Είχαμε επαφή και με το Υπουργείο».