Μίνα Γκάγκα: Δεν έχω καμία παρενέργεια από το εμβόλιο

Η διευθύντρια πνευμονολογικής κλινικής του Σωτηρία Μίνα Γκάγκα είναι από τις γιατρούς που χθες (27/12) εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ελευθερία».

«Αισθάνομαι πολύ καλά. Αισθάνομαι ακόμη καλύτερα. Την ώρα που έκανα το εμβόλιο αισθάνθηκα ακριβώς όπως το εμβόλιο της γρίπης. Δεν είχε καμία παρενέργεια. Μείναμε για λίγο έξω από εμβολιαστικό κέντρο και όλοι καλά ήμασταν» δήλωσε στο Οpen.

Για τις πιθανές παρενέργειες του εμβολίου ανέφερε πως «μπορεί να έχει τα επόμενα 24ωρα αυτά που έχει και ο αντιγριπικός εμβολιασμός, να αισθάνεσαι μυϊκούς πόνους ή να σηκώσω λίγο πυρετό… Άμα τα αισθανθώ θα ειδοποιήσω. Μέχρι τώρα έχουν γίνει 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμοί. Δεν έχουμε ιδιαίτερα συμβάντα μέχρι τώρα».

Για τη διστακτικότητα μεταξύ των νοσηλευτών για το εμβόλιο η κ. Γκάγκα σχολίασε πώς δεν υπάρχει επιστημονική βάση για τις θεωρίες συνωμοσίας.

«Εγώ με αυτούς που συναναστρέφομαι θα κάνουν το εμβόλιο. Αύριο και μεθαύριο θα εμβολιαστούν οι νοσηλεύτριες της κλινικής. Υπάρχει ένα έντονο αντιεμβολιαστικό κίνημα που δεν έχω ιδέα από ποιους υποκινείται και είναι εντελώς λάθος στη βάση του. Είναι αβάσιμο, παρακολουθούνται όλα τα στοιχεία από όλους τους σχετικούς Οργανισμούς. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι τα εμβόλια έχουν σώσει εκατομμύρια κόσμου και ξαφνικά βρίσκεται τόσος κόσμος που πιστεύει σε θεωρίες συνωμοσίας. Δεν υπάρχει επιστημονική βάση γι’ αυτές».

Τέλος η διευθύντρια της πνευμονολογικής κλινικής ευχήθηκε να «εμβολιαστούμε γρήγορα και να έχουμε μία φυσιολογική ζωή».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τραγωδία στην Βόρεια Μακεδονία: Σπαραγμός από τους γονείς των θυμάτων
18 Μαρτίου, 2025
Ληστεία στο Κερατσίνι: «Καλύτερα να με σκότωναν, δεν μου άφησαν τίποτα»
18 Μαρτίου, 2025
Τραγωδία: 18 μετανάστες πνίγηκαν στη Μεσόγειο – 612 διασώθηκαν
18 Μαρτίου, 2025
Ονδούρα: Αεροσκάφος έπεσε στη θάλασσα – Τουλάχιστον έξι νεκροί
18 Μαρτίου, 2025
Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για την τρίτη επίθεση σε αμερικανικό αεροπλανοφόρο στην Ερυθρά Θάλασσα
18 Μαρτίου, 2025
Εύβοια: Σοβαρά τραυματισμένος εντοπίστηκε ο 57χρονος μελισσοκόμος
18 Μαρτίου, 2025
Ιράν: «Φιλοπόλεμες οι δηλώσεις Τραμπ»
18 Μαρτίου, 2025
Στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης
18 Μαρτίου, 2025
Τροχαίο με νεκρό 46χρονο στον Υμηττό
18 Μαρτίου, 2025
Γάζα: Εκατοντάδες νεκροί μετά από βομβαρδισμούς του Ισραήλ – Καταρρέει η εκεχειρία
18 Μαρτίου, 2025