«Mini lockdown στην Εστίαση» – Εντονες αντιδράσεις

Εντονες είναι οι αντιδράσεις των επιχειρηματιών της εστίασης λόγω των μέτρων που θα ισχύουν από τις 13 Σεπτεμβρίου για τους ανεμβολίαστους.

Όλοι τους κάνουν λόγο για ένα mini lockdown.

«Οι εμβολιασμοί στην εστίαση και τον τουρισμό πάνε πολύ καλά. Θα υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις ανθρώπων που δεν θα θέλουν να εμβολιαστούν, εμείς νομικά δεν μπορούμε να πιέσουμε, είναι θέμα της πολιτείεας. Μετά τις 13 Σεπτεμβρίου θα υπάρχουν στους εσωτερικούς χωρους πελάτες που θα είναι εμβολιασμένοι και αυτό προκαλεί προβληματισμούς στην εστίαση», Γιάννης Δαβερώνης, Πρόεδρος Εστιατόρων Αττικής

Η εστίαση πρόκειται να μπει σε νέες περιπέτειες, καθώς σύμφωνα με τα δεδομένα το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων είναι 70 ετών και άνω, με τη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία να μην ανήκει στο πελατολόγιο της εστίασης.

Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες, αυτά τα μέτρα θα φέρουν ένα mini lockdown στην εστίαση και οι περισσότεροι εκτιμούν πως θα λειτουργήσουν οι πρακτικές click away και delivery.

Όπως τόνισε και ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, το κράτος καλύπτεται από το σύνταγμα για να παίρνει έκτακτα μέτρα σε ειδικές περιπτώσεις.

«Η εστίαση και ο τουρισμός πλήττονται ευθέως και αφορούν το βασικό έσοδο για τη χώρα μας. Βεβαίως και δεν αντέχει η χώρα άλλο πλήγμα στην οικονομία», κατέληξε.

-Ad-